Chifle fără făină. Rețetă pentru cei care iubesc pâinea și vor să slăbească

Iubim pâinea, asta este clar. Albă sau tradițională, moale în interior, aurie și crocantă în exterior, pâinea albă însoțește felurile principale de mâncare și nu numai. Însă, pentru cei care vor să slăbească, este un adevărat chin să nu poată mânca pâine albă. Iată o rețetă de chifle fără făină pentru cei care iubesc pâinea și vor să slăbească    

Făina îngrașă?

De fapt, consumul de alimente făcute cu făină nu te îngrașă neapărat, ci consumul excesiv al acestui aliment va duce în cele din urmă la creșterea în greutate. 

100g de pâine albă conțin 295 de calorii, deci o felie de pâine făcută numai din făină rafinată conține nu mai puțin de 77 de calorii. De asemenea, făina albă poate contribui la creșterea în greutate deoarece o digerăm rapid. Acest lucru scade senzația de sațietate care ne poate determina să mâncăm mai mult. Totuși, carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Optează mereu pentru „carbohidrați buni”, care nu cresc glicemia prea mult sau prea repede.

Dacă îți place să mănânci pâine, iată o rețetă care va fi pe gustul tău.

Ingrediente

- 3 ouă

- ½ ceașcă de cremă de brânză

- ½ linguriță de drojdie

- un vârf de cuțit de sare

- hârtie de copt

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Separă albușurile și gălbenușurile. Într-un castron, amestecă brânza, drojdia și gălbenușurile, apoi sarea și albușurile într-un alt castron. Combină amestecurile fără să le bați. Ar trebui să obții un aluat ușor și omogen pe care îl împărți în bile mici.

În tava tapetată cu foaie de copt așază bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade.

Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se răci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel