Anxietatea nu doar că îți afectează...
Ingrediente
4 ouă
• 250 g făină
• 40 g cacao
• 220 g zahăr
• 100 ml apă minerală carbogazoasă sau sifon
• 50 ml ulei
• un praf de sare
• 2 plicuri zahăr vanilat
• coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare
Mai întâi de toate, încălzește cuptorul (180 grade). Separă ouăle. Bate gălbenușurile cu 50g zahăr și zahărul vanilat. Adaugă uleiul și apa minerală, apoi și coaja rasă de lămâie.
Separat, bate albușurile cu un praf de sare. Adaugă restul de zahăr și continuă să bați până ce spuma devine densă și lucioasă. Toarnă peste spumă mixul de gălbenușuri și mai amestecă 10 secunde cu mixerul.
Cerne și cântărește separat 150 g făină pentru compoziția albă și 100 g făină cu 40 g cacao pentru compoziția cu cacao, pe care le pui în două boluri separate. Amestecă bine cacaoa cu făina pentru a nu face cocoloașe și a se omogeniza mai repede.
Din compoziția spumoasă scoate 300 g și amestec-o cu mixul de făină și cacao. Peste restul de compoziție spumoasă pune făină simplă și amestecă.
Tapetează forma de cozonac cu hârtie de copt și toarnă în ea, mai întâi, partea de aluat cu vanilie (albă). Deasupra toarnă și partea cu cacao și nivelează cu grijă.
Bagă tava în cuptorul preîncins la 180° C, pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 170° C și mai las-o alte 20-25 de minute. După coacere, lasă checul 5 minute în formă, după care răstoarnă-l pe un grilaj de bucătărie și îndepărtează-i hârtia de copt, potrivit savoriurbane.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...