Certificatul COVID, prelungit cu încă UN AN. Parlamentul European, DECIZIE

Certificatul covid - Foto: Freepick @frimufilms
Parlamentul European a luat decizii în legătură cu certificatul COVID. 

Parlamentul European a sprijinit prelungirea certificatului digital COVID-19 UE, deschizând astfel calea pentru ca sistemul să fie în vigoare încă un an, informează The Journal.

Votul dă undă verde pentru ca statele membre ale UE să poarte discuții în cadrul Consiliului UE pentru a decide dacă sistemul ar trebui să continue după data actuală de 30 iunie. 

În cadrul votului, deputații europeni au votat cu 432 de voturi pentru, 130 împotrivă și 23 de abțineri, pentru a prelungi cu încă 12 luni utilizarea certificatului Covidt UE pentru cetățenii UE. 

Începând cu luna februarie, dozele de rapel ale unui vaccin Covid-19 sunt necesare pentru ca oamenii să fie considerați "complet vaccinați" pe certificatul digital Covid al UE. 

În prezent, dacă o persoană a primit a doua doză de vaccin cu mai mult de nouă luni în urmă, trebuie să fi primit o doză de rapel pentru a fi considerată complet vaccinată în cadrul sistemului EU Digital Covid Cert. 

În conformitate cu normele actuale, odată ce o persoană a primit un rapel, certificatul digital Covid UE nu expiră. 

Certificatele digitale Covid UE au fost introduse vara trecută pentru a facilita călătoriile în siguranță și fără restricții în UE. Acestea nu mai sunt necesare pentru a călători în Irlanda și în alte câteva țări europene, dar sunt necesare pentru adulți în Portugalia, Italia și Spania.

Vezi și: Alexandru Rafila, decizii despre medicina de URGENȚĂ din România. S-a încheiat un protocol de colaborare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel