Când începe vaccinarea împotriva COVID în centre mobile și la medicul de familie

Vaccin    FOTO pexels
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că se ia în calcul vaccinarea în centre mobile și la medicul de familie, doar că nu în acest moment.

Doctorul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat, într-o conferință de presă marți, 16 martie, că la un anume moment dat va trebui schimbată viziunea campaniei de imunizare, dar că acum nu se pune problema vaccinării în centre mobile și la medicul de familie.

”Cred că suntem conștienți cu toții că, la un moment dat, viziunea noastră trebuie schimbată și nu vom putea aștepta la nesfârșit ca o persoană să ajungă într-un centru de vaccinare. De la un anumit moment încolo trebuie să mergem noi către acele persoane cu centre de vaccinare mobile, cu echipe mobile. Este un model pe care l-au adoptat toate țările care au o campanie de vaccinare de succes. Acel lucru îl face și Israelul pentru că poți să vaccinezi un număr de persoane expuse să se deplaseze la un centru de vaccinare, însă de la un procent în față trebuie să faci niște eforturi suplimentare, să asiguri cele 70% de persoane vaccinate.

Da, luăm în calcul acest lucru, însă la acest moment nu se pune problema”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel