Trei plante care elimină condensul. Absorb excesul de umiditate, purifică aerul și îmbunătățesc calitatea somnului

cele trei plante care elimina condensul - FOTO: Freepik@wirestock
Cele trei plante care elimină condensul din casă absorb excesul de umiditate și purifică aerul.

Cele trei plante care elimină condensul din casă. Plantele de interior nu numai că adaugă textură și culoare și aduc cu adevărat viață într-un spațiu, dar servesc și ca reglatoare naturale ale umidității. Le puteți integra în camere care au adesea niveluri fluctuante de umiditate, cum ar fi băile și bucătăriile. Deci, dacă doriți să reduceți condensul, luați în considerare adăugarea câtorva astfel de plante în decorul interior.

Este o soluție naturală și estetic plăcută care aduce puțin din natură în interior, creând un mediu interior echilibrat. Experții în îngrijirea casei au recomandat cele tri plante de interior de top care reduc condensul, precum și câteva sfaturi pentru întreținerea plantelor și îmbunătățirea proprietăților lor de combatere a condensului, potrivit Homes and Gardens.

Plantele de interior care combat condensul

”Plantele de interior nu numai că sunt minunate pentru a da unei camere un strop de stil natural, dar au și potențialul de a face casa dvs. mai sigură în timpul lunilor mai reci.

Din cauza ventilației insuficiente, începutul lunilor mai reci este momentul cel mai favorabil pentru dezvoltarea condensului, mucegaiului și umezelii. Cu toate acestea, există specii de plante care pot reduce cantitatea de umiditate din aer, creând astfel un mediu mai sănătos pentru dvs. și familia dvs”, spune Tommy Mello, expert în servicii la domiciliu și fondator al A1 Garage Door Service.

Plantele păianjen

”Plantele păianjen sunt deosebit de buni dezumidificatori naturali, absorb excesul de umiditate din aer. Plantele păianjen au avantajul suplimentar de a fi plante cu întreținere redusă și se pot dezvolta în diferite condiții de iluminare.

Pe lângă faptul că ajută la reducerea nivelurilor de umiditate prin absorbția umezelii din aer și este excelentă la purificarea aerului prin îndepărtarea poluanților precum formaldehida, xilena și monoxidul de carbon”, spune Zahid Adnan, fondator al The Plant Bible.

”O alegere ușor de întreținut, planta păianjen are frunze subțiri, verzi, cu dungi albe. Este adaptabilă la diferite condiții de lumină și temperatură și necesită doar udare și hrănire ocazională. În plus, produce mici plante care atârnă de planta principală, pe care le puteți crește cu ușurință”, a adăugat Jacky Chou, principal și director la Archute.

”Plantele păianjen iubesc umbra și prosperă într-o umiditate ridicată, ceea ce le face alegerea perfectă pentru zonele predispuse la mucegai. Planta poate crește fără a fi expusă la lumina directă a soarelui, deoarece poate absorbi umiditatea din aer prin frunzele sale. Poate prospera și când este folosită iluminarea fluorescentă.

Plantele păianjen sunt deosebit de utile pentru persoanele care suferă de astm sau alergii. Cu toate că planta produce flori frumoase, ar trebui să fie ținută la distanță de animalele de companie, deoarece conține substanțe chimice dăunătoare pentru acestea”, a spus Tony Mello.

Plantele șarpe

”Plantele șarpe sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a absorbi vaporii de apă în timpul nopții, ceea ce le face o alegere perfectă pentru dormitoare sau zone cu umiditate ridicată”, recomandă expertul în plante, Zahid Adnan.

Această plantă poate chiar îmbunătăți calitatea somnului.

”Planta șarpe, cunoscută și sub numele de limba soacrei, este o plantă versatilă care prosperă în lumină puternică și temperaturi calde și este relativ ușor de întreținut, având nevoie doar de udare o dată la fiecare săptămână sau două.

Planta are frunze care pot lua diferite forme și culori, multe dintre acestea având o textură asemănătoare pielii de șarpe. În plus față de absorbția umidității în exces, frunzele pot filtra și toxine comune găsite în casă”, spune Tommy Mello.

Ferigile

”Ferigile Boston nu numai că sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual, dar sunt și excelente pentru reducerea nivelurilor de umiditate. Aceste plante sunt cel mai bine plasate în băi sau bucătării, unde condensul tinde să fie mai mare”, sfătuiește Zahid Adnan.

”Această plantă bogată, cu frunze lungi și grațioase, poate atârna în coșuri sau pe rafturi. Îi place umiditatea și lumina indirectă, dar are nevoie de udare regulată și stropire pentru a fi fericită. Pe lângă faptul că adaugă o atmosferă plăcută spațiului dvs., este eficientă în eliminarea excesului de umiditate din aer și în combaterea substanțelor chimice în suspensie, cum ar fi xilenul și toluenul”, recomandă Jacky Chou.

Aceste plante nu numai că adaugă frumusețe și viață în interiorul dvs., dar vă pot ajuta și să mențineți nivelul de umiditate sub control și să preveniți formarea condensului în anumite zone ale casei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Beneficiile utilizării produselor fără fum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel