Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Care sunt cele mai bune alimente de origine vegetală care conțin calciu. ”Alimentația vegetariană se integrează cu un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm corpului necesarul de nutrienți pentru a evita carențele ce se pot instala”.

Sursele alimentare vegetale și-au câștigat locul bine meritat în dieta fiecăruia dintre noi. Chiar dacă sunteți fani produse de origine animală, este puțin probabil să nu fiți impresionați de gustul cartofilor prăjiți sau al ardeilor copți, de exemplu. Totuși, dacă urmați o dietă vegetariană, curiozitățile despre cele mai bune surse vegetale de calciu, fier, potasiu sunt tot mai frecvente. 

Alimentația vegetariană poate fi o alegere sănătoasă, cu condiția să fie integrată într-un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm organismului toți nutrienții necesari pentru a evita carențele nutriționale. 

Unul dintre nutrienții critici, care poate fi trecut cu vederea de cele mai multe ori în dieta vegetariană, este calciul. Cu toate că produsele lactate sunt o sursă tradițională de calciu, există numeroase alte  alternative vegetariene.

foto: Freepik

Cele mai bune surse de calciu pentru o dietă vegetariană

Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, ne-a oferit câteva exemple de surse vegetale de calciu și ne-a împărtășit secretul pentru susținerea sănătății fizice și mintale.

”Alimentația vegetariană se integrează cu un plan bine structurat, astfel încât să asigurăm corpului necesarul de nutrienți pentru a evita carențele ce se pot instala. Eliminarea nu este o soluție, dacă nu punem în loc ceea ce are nevoie organismul să primească.

Calciul poate fi asimilat din produsele din soia (brânză, iaurt, paste, diverse preparate ce conțin soia), migdale, smochine, pătrunjel verde, spanac, varză kale, fasole.

Important este să avem în vedere varietatea, echilibrul, cumpătarea, astfel încât să oferim un suport nutritiv corpului pentru a susține performanța fizică și mintală”, ne-a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical.

Varietatea, deci, poate fi cheia către echilibrul nutrițional. Consumul diversificat de alimente ne ajută să obținem nutrienții esențiali de care avem nevoie pentru a susține, atât performanța fizică, cât și cea mintală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel