Cele mai BUNE dulciuri pentru creier. Dr. Vlad Ciurea: Vă spun din start - celula nervoasă va fi extrem de mulțumită
07 iul, 14:03

imagine cu rol ilustrativ
De Ziua Mondială a Ciocolatei (7 iulie), medicul Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la Universitatea de Medicină Carol Davila, fondatorul Centrului de Excelență în neurochirurgie, dezvăluie ce dulciuri sunt bune pentru creier. 

"Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

Am vrut să vă spun aceste cuvinte pentru că astăzi este Ziua Mondială a Ciocolatei. Marcăm data la care prima băutură pe bază de cacao a ajuns în Europa, acum aproape jumătate de secol (anul 1550). Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!

G Ad:

Sănătate!", a precizat reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea în mediul online

Ştiri Recomandate

Din ce în ce mai mulți pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare
BREAKING NEWS
Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia
Dietele de slăbit care îți mențin inima fericită
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri