Această vitamină îți protejează...
Cele 7 alimente pe care le poți congela, pot fi utilizate pentru o perioadă mai lungă. Astfel, se reduce risipa alimentară. Un chef împărtășește care sunt cele 7 alimente care pot fi congelate - inclusiv brânză, ciuperci și ouă. O modalitate de a reduce prețul cumpărăturilor de la supermarket este să aruncați mai puține alimente la gunoi și să le congelați în schimb.
Bucătarul-șef ne împărtășește care sunt alimentele care pot fi congelate - inclusiv brânză, ciuperci și ouă.
Congelarea în ziua cumpărării poate crește considerabil durata de depozitare și mulți ar putea fi surprinși să afle că ciupercile, avocado, spanacul și multe alte alimente proaspete pot fi congelate fără a sacrifica calitatea.
Primele 7 produse pe care oamenii vor să știe dacă le pot congela sunt brânza, laptele, ciupercile, ouăle, cartofii, bananele, orezul, dovleacul.
Expertul bucătar expert Anna Williams a oferit sfaturi în ceea ce privește congelarea acestor alimente.
”Risipa de alimente este ceva cu care ar trebui să începem cu toții să fim creativi - este o abilitate. Cu toții ar trebui să fim creativi atunci când gătim și, în timp ce facem cumpărăturile, să fim atenți la ce avem în dulapurile de acasă”, a spus Anna Williams, potrivit Express.
”Brânzeturile tari sunt cele mai bune pentru congelare, deoarece rețin mai puțină umiditate. Cel mai bun mod de a congela brânza este într-o pungă de depozitare a alimentelor bine închisă, astfel încât să intre sau să iasă cât mai puțină umiditate. Asigurați-vă că strângeți înainte de a sigila complet, astfel încât tot aerul să fie aspirat”, a explicat Anna.
”Este important să congelați laptele înainte de data limită de consum. Puteți congela în recipientul său original de plastic, dar nu în sticlă sau carton, deoarece se dilată. Tăvile pentru cuburi de gheață și pungile de congelator pot fi, de asemenea, folosite pentru a depozita laptele, dar asigurați-vă că acestea sunt înclinate corespunzător pentru a evita orice scurgeri”, a precizat ea.
”Le puteți congela crude, dar fiți atenți, deoarece conțin multă umiditate, textura lor poate fi afectată. Este important să nu spălați ciupercile înainte de a le congela, altfel se vor înmuia. Pentru a economisi spațiu, le puteți, de asemenea, tăia în felii fără nicio problemă”, a spus bucătarul.
”Ouăle pot fi congelate, dar nu recomand să faceți acest lucru întregi în coajă. Puteți sparge ouăle și le puteți depozita într-un recipient ca ouă întregi sau le puteți congela bătute. De asemenea, nu aș sfătui să congelați ouăle fierte moi sau tari, deoarece acestea tind să nu se refacă în urma acestui proces”, a comentat Anna.
”Cartofii pot fi congelați în mai multe moduri, dar nu vă sfătuiesc să îi congelați cruzi datorită conținutului de apă. Piureul de cartofi poate fi congelat cu ușurință în orice pungă de congelare, la fel ca și cartofii prăjiți și cartofii wedges de casă. Cartofii fierți pot fi, de asemenea, congelați și reîncălziți cu ușurință în apă clocotită”, a continuat ea.
”Puteți pune bananele întregi în congelator cu coaja pe ele, doar rețineți că vor trebui să se dezghețe puțin după aceea, altfel nu se vor decoji. Bananele tocate pot fi, de asemenea, păstrate cu ușurință în pungi de congelator, fiind perfecte pentru a fi adăugate în smoothie-uri sau pentru a le pune pe pâinea prăjită de dimineață”, a recomandat bucătarul.
”Orezul fiert poate fi congelat, dar, trebuie să fie răcit rapid. Cel mai bun mod este să întindeți orezul fiert pe o tavă plată și să îl puneți în prealabil în frigider. Atunci când îl reîncălziți, cel mai bine este să o faceți în cuptorul cu microunde și asigurați-vă că este foarte fierbinte înainte de a-l consuma”, a explicat Anna.
Alimentele păstrate constant la -17 grade Celsius vor fi întotdeauna sigure. Doar calitatea are de suferit în cazul unei depozitări îndelungate la congelator. Congelarea menține alimentele sigure prin încetinirea mișcării moleculelor, determinând microbii să intre într-un stadiu latent. Congelarea conservă alimentele pentru perioade îndelungate, deoarece împiedică dezvoltarea microorganismelor care provoacă atât deteriorarea alimentelor, cât și boli de origine alimentară.
Vezi și: Cum să gătești fasolea pentru a nu te balona. Trucul banal dezvăluit de nutriționiști
Congelarea inactivează orice microb - bacterii, drojdii și mucegaiuri - prezent în alimente. Cu toate acestea, odată decongelate, acești microbi pot deveni din nou activi, înmulțindu-se în condiții adecvate până la niveluri care pot duce la boli de origine alimentară. Deoarece atunci se vor dezvolta cam în același ritm ca și microorganismele de pe alimentele proaspete, trebuie să manipulați produsele decongelate ca pe orice aliment perisabil.
Trichina și alți paraziți pot fi distruși de temperaturile de îngheț sub zero grade. Cu toate acestea, trebuie îndeplinite condiții foarte stricte. Nu se poate conta pe congelarea la domiciliu pentru a distruge trichina. Cu toate acestea, gătitul temeinic va distruge toți paraziții, potrivit Food Safety and Inspection Service.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...