Cele mai sănătoase sortimente de brânză: sunt recomandate de orice nutriționist

Brânza
De departe, cel mai sănătos sortiment de brânză este cel neprocesat. Datorită conținutului ridicat de calciu și proteine, brânza neprocesată este recomandată de medicii nutriționiști. Acest tip de brânză are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește digestia, sprijină sănătatea osoasă ă poate scădea riscul de boli cardiovasculare. 

Iată care cele mai sănătoase tipuri de brânză din comerţ: 

1. Brânza de capră

Deoarece conține mai puțină lactoză decât brânza din lapte de vacă, cea de capră se digeră mai ușor și este alegerea cea mai potrivită în cazul în care ai intoleranță la laptele de vacă. 

3. Brânza feta

Brânza feta conține calciu, vitaminele B și fosfor. Are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, fiind ideală în curele de slăbire. Brânza feta este bună pentru sănătatea oaselor. 

2. Mozzarella

Datorită probioticelor pe care le conține, mozzarella îmbunătățește sistemul imunitar și reglează digestia. Totodată, acest tip de brânză este sărac în calorii.  

3. Brânza cu mucegai

Brânza albastră sau cu mucegai are culturi de mucegai Pennicilium, responsabilă pentru gustul și aroma aparte. Acest sortiment de brânză conține mult calciu, fiind indicat în caz de osteoporoză, dar și magneziu, fosfor, potasiu, fier, sulf, zinc şi cupru, dar şi vitamine, şi aminoachizi esenţiali.  

4. Parmezan

Parmezanul este bogat în proteine, fosfor și calciu, o brânză recomandată persoanelor predispuse la osteoporoză. Pentru că este maturat cel puțin 12 luni, pentru a se distruge bacteriile nocive, parmezanul este sănătos pentru sistemul digestiv.

5. Emmentaler (brânza elveţiană)

Acest sortiment de brânză are unele dintre cele mai multe beneficii pentru sănătate, datorită bacteriei cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii. Este recunoscut pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar şi reduce inflamațiile. Brânza elvețiană conține calciu, proteine, vitamine (A, B2, B12) şi minerale (zinc) şi are un conţinut scăzut de grăsime şi sodiu, fiind ideală pentru persoanele care vor să slăbească sau nu pot consuma alimente prea sărate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel