Cel mai mare număr de cazuri de COVID într-un oraș din China. Măsura luată de autorități

Covid-19     Foto: Pixabay
Autoritățile chineze au raportat cel mai ridicat număr de cazuri de COVID la nivel local din 2021.

China a înregistrat luni cel mai ridicat număr de cazuri de coronavirus la nivel local din acest an, cu 162 de noi infecţii. Autorităţile au raportat 150 de infecţii în oraşul Xi'an, care a impus măsuri de lockdown celor 13 milioane de locuitori ai săi săptămâna trecută după ce au fost depistate câteva zeci de infecţii. 

Potrivit regulilor impuse în Xi'an, oamenii pot să-şi părăsească locuinţele doar în cazuri excepţionale. Fiecare familie poate alege un membru pe rând pentru a merge la cumpărături o dată la două zile. Întreaga populaţie a fost de asemenea testată de mai multe ori.

China foloseşte măsuri rigide ce fac parte din politica zero-Covid şi a reuşit până acum să ţină virusul sub control în timpul pandemiei. De mai bine de un an, situaţia pandemică în China este mult mai bună decât în multe alte ţări, cu viaţa de zi cu zi şi economia revenind în mare parte la normal. Dar varianta Delta, mai infecţioasă, a dus la mai multe focare din toamnă, iar noua variantă Omicron se crede că ar fi şi mai infecţioasă.

Autorităţile nu au anunţat încă niciun caz de Omicron în Xi'an. Beijingul urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă în cinci săptămâni, potrivit Agerpres.

Răspândirea variantei mutante Omicron de coronavirus, potrivit site-ului Flightaware, sâmbătă la orele 13:40 se înregistrau 2.500 de zboruri anulate la nivel mondial, dintre care puțin peste 850 erau rute legate de SUA, fie că e vorba de legături internaționale sau interne. De asemenea, peste 3.500 de zboruri au înregistrat întârzieri la nivel global. Vineri, circa 2.400 de zboruri au fost anulate și aproape 11.000 au înregistrat întârzieri, potrivit aceleiași surse, care a înregistrat deja aproape 800 de anulări prevăzute să aibă loc duminică.

Piloți, însoțitoare de zbor și alți membri ai personalului au fost nevoiți să intre în carantină după ce au fost expuși la COVID-19, ceea ce a constrâns companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri. Potrivit Flightaware, United Airlines a trebuit să anuleze circa 439 de zboruri vineri și sâmbătă, adică circa 10% dintre cele programate. Delta Air Lines a anulat la rândul său 280 de zboruri sâmbătă și 170 cu o zi înainte, invocând atât Omicron, cât și, punctual, condiții meteo nefavorabile. Mai mult de zece zboruri ale Alaska Airlines, angajați ai căreia au anunțat că „este posibil să fi fost expuși virusului” și trebuie să se izoleze, au fost de asemenea anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel