Ceaiul de primăvară care reduce inflamația asociată artritei. Scade tensiunea și alină durerea

ceai - FOTO: Freepik
Acest ceai de primăvară poate să reducă inflamația asociată artritei, să scadă tensiunea și să aline durerea.

Acest ceai este folosit în scopuri medicina de mii de ani. Planta din care se prepară este nativă în Europa și în unele părți ale Asiei și a fost utilizată tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate.

Ghiocelul pentru că despre el este vorba conține o serie de compuși activi, inclusiv alcaloizi și glicozide, care sunt responsabili pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate. 

Ghiocelul, beneficii

Ghiocelul, datorită compușilor săi, are o serie de beneficii pentru sănătate.

- Alinarea durerii și a inflamației: Ghiocelul a fost folosit tradițional pentru a alina durerea și inflamația asociată cu afecțiuni precum artrita.

- Susținerea sănătății respiratorii: Ghiocelul are proprietăți antitusive și expectorante, care pot ajuta la ameliorarea tusei și la promovarea sănătății respiratorii.

- Susținerea sănătății cardiovasculare: Ghiocelul are beneficii potențiale pentru îmbunătățirea fluxului sanguin și reducerea tensiunii arteriale, ceea ce poate ajuta la susținerea sănătății cardiovasculare, potrivit Dovemed.

Vezi și: Organismul uman, invadat de deșeuri. Consecințele asupra sănătății, catastrofale

Ghiocelul, utilizări

Ghiocei - FOTO: Freepik@Vectonauta

Ghiocelul este folosit în principal pentru beneficiile sale potențiale de a alina durerea și inflamația și de a promova sănătatea respiratorie și cardiovasculară. Poate fi administrat sub diverse forme, inclusiv ceaiuri, tincturi și capsule.

Riscuri și precauții

Deși ghiocelul are multe beneficii potențiale pentru sănătate, este important să-l folosiți cu prudență și să fiți conștienți de riscurile potențiale, inclusiv:

Toxicitate: Ghiocelul conține compuși toxici și nu ar trebui consumat în cantități mari sau pentru perioade îndelungate de timp.

Reacții alergice: Ghiocelul poate provoca reacții alergice la anumite persoane.

Vezi și: Boala gravă pe care o poți avea dacă îți lipsește părul de pe picioare. Dr. Rodica Niculescu: Nu mai au culoarea normală, tegumentul este mai alb. Nu simt

Interacțiuni cu medicamentele: Ghiocelul poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu anticoagulantele și cu medicamentele pentru tensiunea arterială crescută.

Sarcină și alăptare: Ghiocelul ar trebui evitat în timpul sarcinii și alăptării din cauza informațiilor limitate privind siguranța.

Efecte secundare: Ghiocelul poate provoca efecte secundare la anumite persoane, inclusiv greață, vărsături și diaree. Este important să-l utilizați cu prudență și să fiți conștienți de riscurile și precauțiile potențiale, inclusiv evitarea consumului în cantități mari sau în perioade îndelungate, conștientizarea interacțiunilor posibile cu medicamentele și monitorizarea reacțiilor alergice și a efectelor secundare potențiale. 

Vezi și: Tehnica ce elimină depozitele de calciu de pe vasele de sânge. Dr. Rodica Niculescu: Le sparge, absoarbe și lărgește. Te scutește de amputație

Ceaiul de ghiocel, cum se prepară

Ceaiul de ghiocel poate fi preparat prin infuzarea a 1-2 lingurițe de flori de ghiocel uscate în apă fierbinte timp de 5-10 minute. Tincturile și capsulele ar trebui luate conform dozei recomandate de pe etichetă.

Este important să știți că ghiocelul ar trebui folosit cu moderație și conform dozei recomandate de pe etichetă sau așa cum vă indică un specialist.

Folosirea prea multor plante poate provoca toxicitate și efecte adverse. Se recomandă achiziționarea de la plafar sau alte magazine specializate.

În general, ghiocelul este o plantă cu multe beneficii potențiale pentru sănătate, în special pentru alinarea durerii și inflamației și pentru promovarea sănătății respiratorii și cardiovasculare. Cu toate acestea, este important să-l utilizați cu prudență și să fiți conștienți de riscurile și precauțiile potențiale și să discutați cu un medic înainte de a-l utiliza pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel