Ceaiul care îți ia durerea de cap. Este plin de antioxidanți. Din ce să îl prepari și care este secretul pentru a-și face efectul

ceaiul care iti ia durerea de cap - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
Ceaiul care îți ia durerea de cap este plin de antioxidanți. Acesta are și alte beneficii pentru organism.

Ceaiul care îți ia durerea de cap poate trata insomnia, dar și spasmele. Este vorba despre ceaiul de lavandă. Lavanda este frecvent utilizată în produsele cosmetice, aromoterapie și chiar parfum. Pe lângă toate aceste forme, ai putea consuma și lavanda sub formă de ceai.

Ceaiul de lavandă pentru relaxare

Acesta este probabil cel mai evident beneficiu pe care l-ai putea obține din consumul de ceai de lavandă. De la o lungă perioadă de timp în urmă, lavanda este cunoscută pentru efectele sale aromaterapie asupra corpului, care, fără îndoială, va atenua stresul și anxietatea într-o fracțiune de secundă.

Deoarece sentimentul de stres și anxietate din mentalul tău va fi atenuat, acest lucru te-ar putea face să devii mai fericit în viața ta și, de asemenea, să te facă să devii și mai energic pe parcursul zilei.

Vezi și: Pietrele la rinichi, cauze și simptome. Care sunt semnele la care să fii atent. Detaliile pe care nu le-ai știut până acum

Ceaiul de lavandă tratează insomnia

Ştii că ceaiul de lavandă ar putea fi soluția perfectă pentru tulburarea ta de somn? Ei bine, aceasta este urmarea beneficiului lavandei care a fost deja menționat mai sus. Ceaiul de lavandă este un tip de ceai care te poate face să te simți relaxat datorită proprietăților sale sedative, astfel încât să fie cu adevărat benefic pentru toți cei care au tulburări de somn.

Prin prepararea unui ceai de lavandă, vei deveni mai relaxat și, astfel, te poate face să te simți somnoros după aceea. Acest lucru se datorează faptului că floarea de lavandă are un efect mare asupra sistemului nervos și, astfel, pe lângă faptul că o puteți consuma ca ceai, ați putea să o utilizați și ca aromoterapie, arată Dr. Health Benefits.

Ceaiul de lavandă, efect antiseptic

Ei bine, în timp ce ceaiul de lavandă are un mare beneficiu pentru relaxare poţi consuma ceaiul de lavandă pentru a vindeca multe boli din organism cauzate şi de infecţiile cu bacterii. Ceaiul de lavandă va acționa ca un antiseptic, care va ucide toate bacteriile rele care vor aduce efectele rele în corpul tău.

Vezi și: Inhalațiile cu aburi, beneficii. Cum te ajută când ești răcit și ce mai trebuie să adaugi în apă

Ceaiul de lavandă pentru o inimă sănătoasă

Ca orice alt ceai, ceaiul de lavandă, de asemenea,conține antioxidanți diferiți, care sunt benefici, în special pentru a menține sănătatea inimii tale. De fapt, a avea un obicei de a bea ceai de lavandă într-o rutină zilnică vă va face să deveniți mai puțin susceptibili de a avea boala cardiovasculară. Ceaiul de lavandă vă va regla tensiunea arterială.

Ceaiul de lavandă ameliorează convulsiile și spasmele

Recunoașteți, de asemenea, că lavanda ar putea fi benefică pentru a preveni convulsiile? Deci, convulsiile sunt frecvent apare atunci când mușchiul se contractă și relaxat rapid cu tempo neregulat, care apoi va provoca corpul să se agită, în timp ce spasmele apar frecvent atunci când mușchiul se contractă într-o lungă perioadă de timp. Mulți experți spun că lavanda va bloca canalul de calciu, ceea ce va face ca mușchii să devină relaxați.

Vezi și: Medicina de urgență, în criză. Nou examen de Rezidențiat. Vezi lista locurilor scoase la concurs

Proprietăți anti-inflamatorii

Dacă decideți să consumați ceai de lavandă, veți obține un avantaj deplin al efectelor sale antiinflamatorii. Aşadar, la fel ca orice alt tip de ceai, ceaiul de lavandă conţine şi diverşi antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenolii, care vor vindeca şi vindecă infecţiile sau inflamaţiile care apar în organism, fie extern, fie intern.

De asemenea, având în vedere că ceaiul de lavandă este un ceai din plante, atunci ar fi benefic și pentru reducerea eficientă a durerii și tratarea cicatricilor, precum și accelerarea procesului de vindecare.

Ceaiul de lavandă, benefic pentru mușchii obosiți

Când tocmai te întorci de la antrenamentul intensiv sau antrenament, trebuie să ai niște masaje pentru a-ți relaxa mușchii strânși. Însă, pe lângă masaje, mai întâi îţi poţi vindeca şi relaxa muşchiul strâns din interiorul corpului, consumând acest ceai sănătos de lavandă din plante.

Cure dureri de cap

Știți că uleiul esențial din ceaiul de lavandă va vindeca și reduce, de asemenea, simptomele durerilor de cap? Ei bine, există un studiu care a dovedit deja că ceaiul de lavandă ar fi foarte benefic pentru a vindeca migrena durerilor de cap.

Rezultatele unui studiu care a efectuat în Iran pe 147 de participanți care au avut dureri de cap arată că ceaiul de lavandă are efecte benefice.

Apoi s-au împărțit în două grupuri, primul grup a fost rugat să inhaleze uleiul de lavandă, în timp ce celălalt grup a fost rugat să inhaleze parafină în ora exactă. Rezultatul acestui studiu este că grupul de persoane care inhalează uleiul de lavandă a avut un răspuns mai bun împotriva migrenei, mai degrabă decât celălalt grup. În cazul ceaiului de lavandă, înainte de a-l bea, trebuie să inhalați aroma de lavandă care iese din ceaiul de lavandă atunci când este încă fierbinte.

Vezi și: Cum a făcut un șofer de taxi prima schimbare majoră în medicina românească. De ce are Spitalul Fundeni un coridor subteran. Vâlcu: Aud voci care spun nu se schimbă nimic

Ceaiul de lavandă sprijină sănătatea respiratorie

Există unele dovezi că consumul de ceai de lavandă ți-ar aduce un efect de vindecare în sistemul respirator. Ei bine, toată lumea știe că ceaiul de lavandă are proprietăți anti-bacteriene, ceea ce este foarte benefic pentru a elimina infecțiile bacteriene asupra sistemului respirator.

În afară de asta, inhalați aburul din ceaiul de lavandă înseamnă că veți inhala uleiul esențial din lavandă. Acest ulei esențial de lavandă ar fi foarte benefic pentru a deschide căile respiratorii care sunt frecvent inflamate și, astfel, veți găsi o ușurare atunci când respirați.

Ceaiul de lavandă ameliorează durerea

Alte beneficii pe care le-ai putea obține din consumul de ceai de lavandă este faptul că ceaiul de lavandă poate atenua senzația de durere de care suferi.

Vezi și: De ce să nu mai usuci niciodată hainele pe calorifer. Cum poți să îți pui viața în pericol

Cum se prepară ceaiul de lavandă

După ce știi deja tot ce trebuie să știi despre beneficiile ceaiului de lavandă, acum este timpul să înveți cum să faci ceaiul bun de lavandă, astfel încât să obții întregul avantaj al ceaiului de lavandă atunci când îl consumi. Acesta este pașii pentru a face ceaiul de lavandă.

În primul rând, trebuie să cumpărați flori de lavandă care sunt disponibile pe scară largă în multe magazine alimentare.

Odată ce ați cumpărat florile de lavandă, trebuie să le uscați într-o cameră curată.

După ce le-ai uscat, acum este timpul să faci ceaiul de lavandă. Deci, rețeta standard pentru a face ceaiul de lavandă este de 1,5 linguri de flori uscate de lavandă pentru 2 cești de apă clocotită.

Apoi, după ce amestecați florile și apa pe baza acelei rețete, lăsați-o timp de aproximativ 5 minute aproximativ.

După aceea, puteți consuma direct ceaiul proaspăt de lavandă. Dar dacă doriți să adăugați un gust, puteți adăuga puțin zahăr și miere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel