Ce trebuie să știi despre slănină și țuică. Dr. Alin Popescu: Nimic nu e interzis

slanina si tuica - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Ce trebuie să știi despre slănină și țuică. De ce starea noastră de sănătate este asociată cu anumite restricții.

De-a lungul timpului, s-a perpetuat ideea că sănătatea este asociată cu privațiunile și restricțiile, fiind recomandat evitarea excesului de sare, zahăr și grăsimi.

Multe afecțiuni de sănătate sunt asociate cu excesul sau consumul excesiv de anumite substanțe, precum zahărul, grăsimile saturate sau sodiul. Prin aplicarea unor restricții în privința acestor alimente sau substanțe, oamenii își pot controla consumul și pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni legate de excesul acestora, cum ar fi obezitatea, diabetul sau bolile de inimă.

Pentru a menține sănătatea, este important să avem un echilibru între diferitele nutrienți și substanțe pe care le consumăm. Prin urmare, uneori este necesar să impunem restricții în privința unor alimente sau substanțe pentru a asigura acest echilibru și pentru a preveni dezechilibrele nutriționale care pot afecta sănătatea noastră.

Vezi și: Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Dr. Alin Popescu: E un concept atât de simplu

Ce trebuie să știi despre slănină și țuică

Jurnalistul Val Vâlcu și dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, au discutat despre restricțiile alimentare și nu numai.

"Sănătatea e asociată cu privațiunile, restricțiile, nu sărat, evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi. Toate lucrurile bune erau imorale și îngrașă", a spus jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii Interviurile DC MEDICAL și DC NEWS.

Dr. Popescu susține că consumate în cantități moderate și integrate într-un stil de viață sănătos, aceste alimente pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

"Imoral, ilegal sau îngrașă, așa era bancul. Mai degrabă, ar trebui să vorbim de un anumit echilibru, măsură a lucrurilor. Mi-e greu să spun că ceva e interzis. Și o bucată de slănină se poate mânca dimineața, la micul-dejun, și o pălincă se poate bea la prânz, 20 de ml ca digestiv. Cumva am devenit mai mult decât bunicii noștri oamenii exceselor.

Nu avem măsură. Altfel, nu cred în interziceri. Cred într-o anumită gradație, în echilibru", a explicat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel