Ce trebuie să știi despre mărirea buzelor. Prof. dr. Ioan Lascăr: Reprezintă o problemă

marirea buzelor - FOTO: Freepik@serhii_bobyk
EXCLUSIV
Intervențiile de mărire a buzelor sunt extrem de căutate. Iată ce trebuie să știi despre această procedură.

Relația dintre medic și pacient reprezintă un binom în care competența și responsabilitatea sunt esențiale, subliniază prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca. Acesta atrage atenția asupra importanței consilierii adecvate, mai ales în cazul tinerilor care doresc intervenții estetice, precum mărirea buzelor.

"Vorbim despre relația dintre medic și pacient. Este un binom în care competența o are medicul. Obligația este a medicului să recomande pacientului ceea ce consideră că corect. O persoană tânără dacă vine la medicul care are competențe și dorește să își mărească buzele, trebuie să fie îndrumată corespunzător.

 Se pot face mici modificări, dar care nu se abat de la proporțiile anatomice obișnuite. Astfel de buze care sunt dorite de persoane foarte tinere, chiar și adolescente, din păcate au beneficiat de astfel de proceduri și echivalează cu o mutilare o astfel de hiperbolizare a buzelor. Ne duce în sfera ridicolului", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Cum afectează cancerul de col uterin sarcina. Dr. Ciprian Cristescu: Întotdeauna primează viața mamei, nu sarcina. Scoatem tot

Mărirea buzelor - FOTO: Freepik@Bizon

Exagerarea, consecințe grave

În timp ce mici ajustări sunt acceptabile și pot fi realizate fără probleme, exagerarea în mărirea buzelor poate avea consecințe grave.

Este adevărat că mărirea volumului buzelor poate avea consecințe. Expansiunea tegumentară poate duce la apariția ridurilor precoce, iar îndepărtarea excesului de volum poate lăsa un tegument în plus. Astfel de proceduri intră în sfera chirurgiei plastice și necesită o evaluare atentă și o discuție deschisă între medic și pacient. Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, subliniază importanța unei abordări responsabile și a unei comunicări eficiente în astfel de cazuri.

Vezi și: Intervențiile cu acid hialuronic, la mare căutare. Prof. dr. Ioan Lascăr: Sunt sigure. Ne raportăm la deficiențele ce pot fi corectate

"Se pot corecta, dar consecințe sunt întotdeauna. Mărirea volumului buzelor duce la expandarea tegumentară și după îndepărtarea excesului de volum, va rămâne un tegument în plus. Apar riduri precoce chiar reprezintă o problemă. Intră în sfera bisturiului", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel