Ce trebuie să faci ca să nu răcești sau să nu iei gripă?

Raceală și gripă
Există un milion de motive pentru care cineva și-ar putea dori să evite răceala și gripa și cu siguranță și tu ai măcar unul dintre ele. O răceală puternică te împiedică să te concentrezi la locul de muncă, îți răpește clipele de odihnă și te împiedică să-ți petreci timpul alături de cei dragi de teama de a nu-i molipsi și pe ei. 

Din fericire însă, există și la fel de multe moduri în care poți preveni răceala, iar pe cele mai simple dintre ele le-am adunat în lista de mai jos:

#1 Renunță la alcool

Băuturile alcoolice sunt cunoscute pentru efectele lor negative la nivelul organismului uman. Alcoolul scade calitatea somnului, iar un organism obosit este un organism vulnerabil la acțiunea agenților patogeni.

#2 Bea cât mai multe lichide, de preferat fierbinți

Este bine să te hidratezi indiferent dacă ești răcit sau nu. Iar în perioada virozelor, cea mai bună variantă de hidratare sunt ceaiurile din plante medicinale. Pe lângă faptul că au nenumărate efecte pozitive asupra sistemului imunitar prin substanțele pe care le conțin, ceaiurile sunt ideale în sezonul rece deoarece aburul eliminat de ele, dacă este inspirat, contribuie la eliminarea germenilor de la nivelul nasului.

#3 Consumă alimente bogate în proteine

Este bine să ai mai multă grijă față de dieta ta atunci când vrei să te ferești de răceală sau gripă. Despre importanța mineralelor și vitaminelor în astfel de situații toată lumea știe, dar la fel de importante sunt și proteinele. Consumul de lactate, ouă, carne slabă de pui, de curcan, de vită și de pește ajută și ele organismul să devină mai puternic și să se autoprotejeze mai bine.

#4 Dezinfectează lucrurile din jurul tău cât de des poți

Acum, aproape de la orice farmacie sau supermarket poți cumpăra dezinfectat în sticluțe mici și practice pentru a crea un mediu mai curat în jurul tău. Nu costă mult și principalul lor avantaj este că le poți lua oriunde și folosi atât pentru dezinfectarea mâinilor, cât și pentru curățarea obiectelor pe care le atingi precum: birourile, balustradele, panourile cu butoane de la lifturi ș.a.m.d.

#5 Ai grijă la tuse și strănut

Este de la sine înțeles faptul că trebuie să fii atent când tușești sau strănuți și să-ți acoperi gura corespunzător pentru a-i proteja pe cei din jurul tău. Dar îți putem da câteva sfaturi legate de tuse și strănut și când vine vorba de protecția propriei persoane. De exemplu, atunci când strănuți, este bine să folosești batiste de hârtie, pe care le arunci imediat după o singură utilizare în locul celor din materiale textile care pot promova dezvoltarea microbilor. De asemenea, atunci când tușește sau strănută cineva, oricât de mult ar încerca persoana respectivă să te protejeze, ar fi bine să faci și tu un pas în spate pentru a preveni contactul cu agenții patogeni.

#6 Nu împrumuta lucrurile folosite de alte persoane

Nici măcar în familie nu este bine să bei după altă persoană sau să mănânci din farfuria ei sau cu tacâmurile ei. Iar când vine vorba de străini, ar trebui să devii chiar și mai strict și să te abții să folosești chiar și pixurile utilizate de alții, să te speli pe mâini ori de câte ori mergi la toaletă la serviciu și să te dezinfectezi ori de câte ori ai atins un lucru folosit la comun, ca de exemplu balustrada. Uneori s-ar putea ca toate aceste măsuri de prevenție să și se pară puțin extreme, dar paza bună, trece primejdia rea!

Și în final, dacă ai făcut tot ce scrie în lista de mai sus și tot ai răcit sau te-ai molipsit cu o gripă, este bine să ai în casă pentru situații de urgență un pachet răceală și gripă care să te ajute să treci mai ușor peste astfel de provocări. Alege un pachet care conține și suplimentul alimentar Astralicine, un aliat puternic împotriva răcelilor și gripelor.

Astralicine este un supliment alimentar care ajută la echilibrarea sistemului imunitar. El este compus din: Astragalus, Lemn Dulce, Soc, Ghimbir, Ienupăr și Piper. La nivelul organismului el are efecte antivirale, analgezice, antiinflamatoare, antiseptice și antitusive. Cu alte cuvinte, exact ce îți trebuie când ești răcit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel