Ce trebuie să facem ca să scăpăm definitiv de RESTRICȚII. Nelu Tătaru, anunțul serii

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății a explicat cât de aproape suntem de o viață normală și ce trebuie să facem ca să scăpăm de restricții. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că pentru a avea o șansă să scăpăm de restricții trebuie să păstrăm în continuare distanțarea socială, regulile de igienă, să purtăm măști în spațiile închise și în mijloacele de transport, să respectăm regulile de igienă și să evităm zonele aglomerate. Doar așa am putea ajunge să trăim mai aproape de ceea ce înseamna normal înainte de pandemie.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Nelu Tătaru, conform Antena3

Măsurile de relaxare nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată a arătat ministrul Sănătății.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel