Ce sunt aerosolii marini și cui se adresează tratamentul cu aceștia

Foto: Freepick @wayhomestudio
Aerosolii, benefici pentru stimultarea imunității și tonificarea aparatului respirator.

Aerosolii sunt particule de dimensiuni microscopice, care se obțin prin combinarea unui mediu gazos fie cu o substanță solidă, fie cu una lichidă.  Aerosolii prezintă multe beneficii, printre care amintim: afecțiuni pulmonare - traheite, bronșite, bronșiolite, afecțiuni ORL - sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite.

Există două tipuri de aerosoli: artificali și naturali, aceștia din urmă fiind formați din aerosolii de pădure și aerosolii marini.

Aerosolii artificiali, așa cum le spune și numele, sunt realizați cu ajutorul unor dispozitive speciale, artificiale, dintr-o combinație de substanțe medicamentoase, care ajung la nivelul căilor respiratorii, avâdn proprietăți antibacteriene, bronhodilatatoare, antiinflamatoare și vasoconstrictoare.

Aerosolii naturali, cei marini, conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, calciu.

Care este efectul terapeutic al curelor cu aerosoli marini

Aerosolii marini stimulează imunitatea și tonifică aparatul respirator, iar o cură heliomarină stimulează răspunsul organismului în fața alergenilor, eliberând cortizol, hormonul care scade inflamațiile mucoasei nazale și bronșice. Astfel, la expunerea la aerosoli, mucoase se regenerează, iar organismul păstrează un nuvel crescut de cortizol pentru a lupta cu alergenii din viața de zi cu zi.

De asemenea, aerosolii ajută la fluidificarea secrețiilor bronșice și nazale, fiind de folos și în procesul de armonizare al proceselor cerebrale, mintea devine limpede, clară, organizată și calmă. Totodată, aerosolii marini contribuie și la buna activitate a aparatului respirator, de aceea, plimbările pe malul mării, dimineața devreme, sunt un real beneficiu pentru persoanele care suferă de astm.

Din fericire terapia cu aerosoli marini se poate realiza în orice anotimp, indiferent de vremea de afară, fiind indicat ca o astfel de cură să dureze minimum 10 minute pe zi, iar ideal este o cură de 20 de zile, legate, o dată pe an.

Contraindicațiile curei cu aerosoli

Curele cu aerosoli nu sunt indicate pacienților care suferă de cardiopatie ischemică, cancer, tuberculoză sau cei care au suferit de accident vascular cerebral. De asemenea sunt contraindicate și persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, aceștia fiind sub tratament cu anticoagulante, iar prin expunerea la soare, prezntă un risc mai crecut de accidente vasculare cerebrale.

CARDIOPATIA ISCHEMICĂ. Cum se manifestă și ce tratamente există

Vezi și: AVC, 7 lucruri esențiale care vă pot SALVA viața. Ciuhodaru: Toți ar trebui SĂ ȘTIM ASTA!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel