Ce spitale asigură asistența medicală pentru pacienții cu COVID-19. Raport cerut de Ministerul Sănătății

Cadru medical
Ministerul Sănătății a cerut DSP-urilor să verifice spitalele ca să vadă care pot fi deschise pentru internări, consultații în ambulatorii și pentru intervenții chirurgicale programate.

Într-o videoconferință, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat vineri, 26 iunie, Direcțiilor de sănătate publică ”un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020”.

”Până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă, precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc.Termenul de transmitere a acestor rapoarte este ziua de luni, 29 iunie 2020. În baza acestora, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune”, se arată într-o informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel