Ce se întâmplă dacă te dai cu cremă cu aur pe față. Detaliu pe care trebuie să-l știi de acum. Diferența dintre aurul coloidal și aurul de 24K: Are mare putere
27 feb 2023, 15:05

Ce se întâmplă dacă te dai cu cremă cu aur pe față - Foto: Freepick @antonmaster
EXCLUSIV
Ce se întâmplă dacă te dai cu cremă cu aur pe față, ce rol are aurul în cremele pentru ten și ce trebuie să știi despre el.

Tot mai multe produse de îngrijire a pielii conțin aur. Întrebată dacă este un moft sau o necesitate, Ioana Marinescu, farmacist formulator ne-a explicat că: "mi se pare un subiect incredibil de vast și inredibil de interesant, pentru că, în primul rând, ideea de aur ar putea să pară doar o idee de marketing în general ca produsele care conțin aur sau platină, sunt marchetate datorită luxului pe care-l aduce ingredientul în sine",

În starea sa cea mai pură și mai naturală, aurul apare în două forme specifice. Se găsește sub formă de depozite minerale în roci și în sol, numite filon de aur, și sub formă de particule pulverizate și granulate în albia râurilor, denumite praf de aur. Odată extras, aurul metalic este foarte maleabil, poate fi redus la dimensiuni mici și, prin urmare, poate fi ușor încorporat în cremele și loțiunile de îngrijire a pielii.

Până la ce vârstă poți să bei lapte. Laptele fără lactoză, desființat. Asta e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

A aflat că are cancer pe creier în stadiul 2. Amorțeala, semnul înșelător: RMN-ul a declanșat semnale de alarmă. Spre șocul meu, biopsia a arătat că am și scleroză multiplă

Trucul care topește "șunculița". Cel mai bun sport care slăbește. Lygia Alexandrescu: E foarte important! Asta e una dintre greșeli

Particulele metalice de aur sunt foarte stabile, inerte, necitotoxice și biocompatibile și, prin urmare, nu provoacă iritații sau roșeață la nivelul pielii. În plus, aurul are potențialul de a combate bacteriile de la suprafața pielii. Prin urmare, este sigur pentru aplicarea pe pielea umană și, de asemenea, ideal pentru utilizarea în produsele cosmetice.

Ce se întâmplă dacă te dai cu cremă cu aur pe față

"Ideea este că studiile au arătat cu totul alte calități pe care le aduce aurul pe epidermă. Calitățile ar fi demonstrate de către cercetători și ar fi unele incredibil de potente pentru refacerea tenului.

O să vă spun așa: sunt două tipuri de aur care pot fi conținute în produsele de frumusețe. Este:

- aurul coloidal, care este în regulă, este antimicotic, antibacterian, lucrează foarte bine pe piele dar nu e atât de puternic.

- aurul pur, de 24K, care are niște calități fizice extrem de intense pentru piele. Aurul pur are calitatea de a magnetiza toate ingredientele active din produsul respectiv și de a le duce foarte profund, acolo unde este nevoie de ele, ceea ce-l face foarte valoros pentru epidermă.

Pe lângă această calitate pe care aș vrea să o dezvoltăm, pentru că mi se pare una dintre cele mai incredibile calități ale unui element chimic, mai are calitatea să fie foarte, foarte stimulator și anti-inflamator în ceea ce privește procesele metabolice și în ceea ce privește regenerarea celulară.

Îmbătrânirea cutanată este practic o inflamație a celulelor, o inflamare celulară.

Cu cât tenul este mai neprotejat de radicali liber și de diferite ingrediente care să ajute tenul și celulele să rămână suple, tonice, cu atât apare inflamarea celulară, care se traduce prin îmbătrânire cutanată.

Cu trecerea timpului ne dorim ca acest lucru să fie prevenit. Evitat este imposibil! Dar prevenția este un lucru pe care ne permitem și pe care suntem datoare să-l facem față de noi.

Atunci, tenul trebuie să aibă parte de produse care să aducă elemente antiinflamatorii pentru nivelul celular al epidermei.

Aurul face acest lucru și-l face cu mare, mare putere", a declarat Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, în exclusivitate pentru DC Medical.

Aurul pur, de 24K pătrunde în profunzime

 

"Revenind la partea de vehicul pe care-l exercită, aceasta este una dintre calitățile pe care nu le întâlnim la niciul alt ingredient activ, iar ideea de vehicul care atrage cu puterea lui toate celelalte molecule până acolo unde am un proces inflamator, acolo unde am o mică infecție în piele sau acolo unde am o celulă foarte, foarte îmbătrânită, face ca aurul să fie de excepție, nu pentru prețul său, ci pentru calitățile pe care le aduce epidermei.

Ceaiul minune care prelungește viața și elimină bacteriile. Vlad Ciurea recomandă să-l bem cu toții: S-a dovedit că face minuni

Motivația zilei: Urmează cei 3 R

În momentul în care folosim produse reale cu 24K, real și studiat, nu aurul din bijuterie pur în cremă, ci ingrediente valoroase cu studii de eficacitate foarte valoroase.

În momentul în care într-un produs am foarte multe ingrediente active, conjugate cu moleculele de aur de 24K, toate ingredientele acelea vor fi transmise exact în zona celulară în care este nevoie de ele.

Atunci, calitățile sunt foarte ridicate, pentru că odată se duce aurul, care este foarte antiinflamator și repară și în al doilea rând se duc toate ingredientele, pentru că oricât de bună ar fi o cremă, dacă nu are un vehicul care să transmită, care să împingă ingredientele, ele nu o să penetreze, ci o să fie la suprafață pielea catifelată, pe moment.

Important este ca eu să am lipozomi. Lipozomii pot fi de provenientă naturală sau lipozomi sintetici. Eu apreciez foarte tare lipozomii de soia, de fosfolipide, sunt senzaționali.

În schimb, aurul este mult mai puternic mesager. Acestea sunt calitățile pe care le aduce aurul într-un produs de calitate cu aurul care trebuie", a mai spus Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?