Ce se întâmplă dacă mănânci prea des cartofi. Renunță acum

Cartofii conțin amidon
Amidonul se dovedește a fi riscant pentru sănătate. 

Cartofii, în toate formele, sunt o gustare delicioasă între mese, însă nu este un obicei sănătos, din cauza amidonului. Acest lucru este demonstrat de noi cercetări care indică faptul că gustările cu amidon după orice masă sunt asociate cu un risc crescut de deces.

Mai exact, acest aport de amidon după orice masă este asociat cu o creștere de cel puțin 44-57% a riscului de deces legat de boli cardiovasculare (BCV), conform rezultatelor studiului, publicat în Journal of the American Heart Association și colectat de Infosalus

O gustare cu adevărat sănătoasă sunt fructele, legumele sau lactatele. Aceste alimente sunt asociate cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a oricărei cauze.

"Oamenii devin din ce în ce mai preocupați de ceea ce mănâncă și când mănâncă. Echipa noastră a încercat să înțeleagă mai bine efectele pe care le au diferitele alimente atunci când sunt consumate la anumite mese", explică dr. Ying Li, autorul principal al studiului și profesor la Departamentul de nutriție și igienă alimentară din cadrul Facultății de Sănătate Publică a Universității Medicale din Harbin (China). 

Metoda de efectuare a studiului

 

Cercetătorii au analizat rezultatele a 21.503 de participanți la sondajul național de examinare a sănătății și nutriției din 2003 până în 2014, în Statele Unite, 51% dintre participanții analizați fiind femei cu vârsta de peste 30 de ani la începutul studiului.

Ce s-a aflat

 

În acest fel, au fost identificate trei tipare dietetice principale:

Dimineața: mic dejun occidental, mic dejun cu amidon și mic dejun cu fructe.

La prânz: prânz occidental, prânz cu legume și prânz cu fructe

Seara: cină occidentală, cină cu legume și cină cu fructe.

Consumul unui prânz occidental (care conține de obicei carbohidrați rafinați, brânză și carne) a fost asociat cu un risc cu 44% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare (BCV), în timp ce consumul unei mese pe bază de fructe a scăzut riscul de deces cu 34% din cauza bolilor cardiovasculare. În ceea ce privește consumul de legume la cină, s-a constatat că a scăzut riscul de deces cu 23%. 

Gustări cu amidon între mese

 

În plus, în cadrul studiului au fost luate în considerare gustările - cereale, cartofi (amidon), fructe și lactate. Participanții care au consumat gustări cu amidon au optat pentru porții de cartofi prăjiți. Astfel, s-a constat că o gustare cu conținut ridicat de amidon după orice masă a fost asociată cu un risc crescut de 44-57% de deces prin BCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel