Ce să NU mănânci când ești răcit. Îți poți face mai mult rău

ce sa nu mananci cand esti racit - FOTO: Freepik@zinkevych
Ce să nu manânci când ești răcit. Anumite alimente pot agrava simptomele.

Ce să nu mănânci când ești răcit. Știm cu toții că supele și fructele bogate în vitamina C sunt de mare ajutor atunci când suntem răciți. Dar, totuși ce nu ar trebui să mâncăm atunci când ne confruntăm cu gripa sau răceala. Aceste alimente pot face mai mult rău decât bine.

Când sunteți răcit, poate părea că nimic nu vă poate face să vă simțiți mai bine (sau mai rău). Cu toate acestea, ușurarea poate veni dintr-un loc neașteptat. Destul de ciudat, unele alimente vă pot înrăutăți simptomele gripei - sau le pot ameliora - fără să vă dați seama.

Alimentele, efect asupra răcelilor

Răceala îngreunează adesea consumul de alimente, deoarece simptomele gripei pot provoca greață sau simptome stomacale. Greața poate diminua dorința de a mânca, iar simptomele gastrointestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea, pot fi declanșate dacă mâncarea este consumată prea curând.

Consumul de alimente dense în nutrienți este util indiferent de tipul de boală pe care îl aveți. De fapt, este deosebit de important atunci când aveți febră. Dar nu toate alimentele sunt create la fel. În timp ce alimentele de confort pot fi ceea ce vă doriți atunci când nu vă simțiți cel mai bine, nu vă vor face neapărat să vă simțiți mai bine. 

Iată ce alimente trebuie evitate atunci când vă confruntați cu răceala.

Vezi și: Cancerul de sân, tratat prin operația clasică. Care sunt avantajele. Voiculescu: Este evitarea unui sacrificiu nenecesar

Băuturile cofeinizate și alcoolul

Între temperaturile ridicate și transpirația crescută, deshidratarea este un lucru de care trebuie să fii precaut atunci când ai febră. Cofeina și alcoolul îți pot înrăutăți simptomele (în special cele legate de stomac), așa că specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pe tot parcursul zilei pentru a ne menține hidratați.

Alimentele grase

Vei dori să eviți alimentele care sunt greu de descompus și care sunt dificile pentru sistemul tău gastrointestinal. Alimentele bogate în grăsimi saturate ar trebui evitate sau limitate, precum și alimentele prăjite și grase, notează Health.

Vezi și: Medicamentele pentru cancer. De ce România nu le produce. Tănase: Avem o problemă. Medicamentele scumpe n-am putea, dar pe cele ieftine da, nu e complicat

Cereale greu de digerat

Gripa îți provoacă ocazional dureri de stomac, așa că este recomandat să te limitezi la alimente ușor de digerat, cum ar fi carbohidrații simpli/refinate. Alimente precum biscuiții uscați, pâinea prăjită și covrigeii sunt ușor de suportat de stomac și sunt cel mai probabil să fie tolerate atunci când ai gripă. Acestea fiind spuse, alimentele care sunt mai bogate în fibre sunt, de asemenea, mai greu de digerat, așa că specialiștii recomandă să le evităm.

Alimente sau băuturi zaharoase

S-ar putea să crezi că un suc de fructe bogat în vitamina C este cel mai bun lucru de băut atunci când ești bolnav, dar majoritatea acestor opțiuni nu sunt dense din punct de vedere nutrițional și îți pot inflama sistemul imunitar. Din nou, specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pentru a rămâne hidratați.

Vezi și: Ce faci dacă te prinde cutremurul pe stradă, în mașină, în casă sau locuri publice. Cele mai SIGURE locuri unde să te adăpostești. De ce să te ferești întotdeauna

Evitați consumul de lactate

Limitați consumul de lactate. Laptele și produsele lactate conțin lactoză. Unele persoane care se recuperează după o gastroenterită virală pot avea probleme de digestie a lactozei, notează Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel