Ce înseamnă dacă te îmbraci în roșu când zbori cu avionul. Ce spun alegerile vestimentare despre tine

avionul - FOTO: Freepik@BillionPhotos@anna_grant@mike.shots
Ce înseamnă dacă te îmbraci în roșu când zbori cu avionul. Alegerile vestimentare spun multe despre noi. iată ce înseamnă dacă te încalți cu adidași sau pantofi cu toc atunci când zbori cu avionul.

Când te îndrepți spre aeroport, ești îmbrăcat impecabil în costum de afaceri potrivit și pantofi eleganți sau mai probabil alergi spre poarta de îmbarcare în îmbrăcăminte lejeră? Ei bine, în oricare dintre cazuri, s-ar putea să vrei să-ți reevaluezi garderoba de zbor, pentru că alegerile tale vestimentare în avion au un impact psihologic.

Psihologii au analizat felul în care îmbrăcămintea ne definește caracterul.

"Imaginea pe care o persoană dorește să o prezinte are legătură cu nevoile lor neîmplinite și cum își doresc alții să îi vadă", a spus Seth Meyers, un psiholog din Los Angeles, potrivit The Points Guy.

Și iată ce spune modul în care te îmbraci când zbori despre tine, conform psihologilor.

Vezi și: Cele 3 semne ale tumorii renale. Analiza simplă care detectează cancerul. Mihai Dobra: 15% din tumorile renale sunt simptomatice. Covârșitor, restul devin asimptomatice

Ordonat sau dezordonat

S-ar putea să pară de bun simț, dar psihologii au spus că modul în care te îmbraci ordonat sau dezordonat când zbori poate fi un indicator clar al cât de conștiincios ești în viața de zi cu zi.

"Dacă cineva nu își strânge cureaua sau dacă cămașa nu este bine băgată în pantaloni, dacă pantofii sunt lustruiți sau murdari și hainele sunt șifonate sau călcate - acestea sunt indicatori care îți oferă o idee despre cine sunt ei", a spus Jonathan Bricker, profesor de psihologie la Universitatea din Washington, din Seattle.

În schimb, persoanele aranjate sunt considerate a fi atrăgătoare

"Probabil ai văzut pe cineva la aeroport îmbrăcat la patru ace, care evident a depus efort în ceea ce purta. Bărbatul în costum cu pantofii lustruiți și femeia cu părul perfect aranjat? Aceea este o persoană foarte conștientă de imagine și care are nevoie să fie văzută ca atrăgătoare pentru a fi remarcată", a spus Meyers.

Vezi și: Cele 6 obiceiuri zilnice care afectează creierul. Îl atrofiază și îl distrug

Colorat sau neutru

Îmbrăcăminte lejeră - FOTO: Freepik@Svitlana Hulko

Paleta din care îți tragi ansamblul face și ea o declarație. Conform lui Bricker, cu cât culorile sunt mai stridente sau mai neobișnuite, cu atât ești mai deschis și mai orientat spre exterior. Gândește-te la roșu, portocaliu, verde aprins și pasteluri.

"Un extrovertit spune: "Uită-te la mine!". Este curajos să porți ceva colorat, și asta spune că ești dispus să experimentezi percepțiile oamenilor despre tine. Arată și o deschidere către experiențe noi. Culori sau design neobișnuite? Să poți purta aceste lucruri într-un loc public unde vei fi văzut urcând și coborând dintr-un avion este o măsură a extrovertirii", a spus el.

Cu cât culoarea este mai neobișnuită, cu atât persoana caută mai mult atenție și să fie remarcată - în special roșu, a spus Meyers.

Pe de altă parte, persoanele care poartă culori întunecate și estompate precum negru, gri și maro încearcă conștient sau subconștient să nu iasă în evidență.

"Culorile întunecate, maro, gri, albastru închis nu atrag atenția, și acest lucru este important pentru tipul mai introvertit de persoană", a spus Bricker.

Vezi și: Boala mai frecventă decât cancerul. Epidemie nebună. Provoacă dureri înfiorătoare

De ce este importantă și încălțămintea

Dacă există un singur element vestimentar care spune mai multe despre tine decât orice altceva, sunt pantofii, au spus experții. Aceștia pot oferi indicii importante despre domeniul tău de muncă, hobby-urile tale, dacă prioritizezi confortul sau estetica și multe altele.

Dar în avion, unde călătorul mediu de astăzi vrea doar să fie confortabil și să nu sufere prea mult din cauza picioarelor umflate care vin odată cu altitudinea, pantofii pot fi mai greu de evaluat. În același timp, tocmai acest lucru face atât de remarcabil când cineva alege să își încalțe altceva decât teniși, cizme cu șiret sau mocasini comodi.

"Dacă pantofii cuiva sunt lustruiți și îi poartă într-un avion, unde majoritatea oamenilor poartă pantofi confortabili în zilele noastre, acesta este indicatorul că aceasta este o persoană conștiincioasă", a spus Bricker.

Asta se aplică dublu pentru tocurile înalte, glamuroase, dar impracticabile, care devin din ce în ce mai rare în zilele noastre în timpul zborurilor.

"O femeie care arată minunat în tocuri de cinci inch nu ia o decizie bună când călătorește prin aeroport - urci și cobori pe scări, de la podul avionului la avion, deci nu sunt deloc sensibile.

Dacă vezi asta, știi că aceasta este o persoană care valorizează atragerea atenției mai mult decât confortul sau chiar siguranța. Șlapii sunt confortabili, dar arată că această persoană este mai concentrată pe confort decât pe orice altceva", a spus Meyers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel