Ce înseamnă culorile în alimentație. Ligia Pop: Varietatea este importantă. Ne ajută, oferă echilibru

culori alimente foto: freepik@pratikpatel17310
EXCLUSIV
Cât de importantă este culoarea în farfurie?

Alimentația echilibrată este unul dintre pilonii fundamentali ai unei vieți sănătoase și pline de vitalitate. În căutarea acestui echilibru, mulți dintre noi ne întrebăm ce rol joacă culorile în alegerile noastre alimentare. Ligia Pop, nutriționist și autoare a 8 cărți, aduce în discuție un aspect important: varietatea de culori în alimentație.

Vezi și: Poluarea aerului, efecte negative. Dr. Gilda Popescu: Cel mai afectat e aparatul respirator. Apar și alte boli

foto: Freepik

"Culorile în alimentație ajută din toate punctele de vedere", ne-a spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical. Fructele și legumele care prezintă culori vibrante conțin cantități semnificative de antioxidanți. De exemplu, fructele și legumele cu nuanțe mai închise, precum afinele sau spanacul, sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la menținerea sănătății celulelor și la reducerea riscului de boli cronice.

”Toate fructele, legumele și rădăcinoasele mai închise la culoare conțin antioxidanți foarte mulți, dar și cele de alte culori, cum ar fi roșu, portocaliu. Un suc care este foarte colorat, de cele mai multe ori, conține antioxidanți, betacaroten (cele care sunt portocalii-galbene), elemente de care avem nevoie pentru un echilibru în corp major: echilibrează calitatea pielii, ajută la vedere”, ne-a mai spus aceasta.

Astfe că alimentele cu nuanțe de roșu sau portocaliu, precum morcovii sau roșiile, sunt surse importante de betacaroten, un nutrient esențial pentru sănătatea pielii și a vederii. Deci, o varietate de culori în farfurie nu numai că oferă un spectru bogat de nutrienți, dar poate contribui și la menținerea unui aspect sănătos și strălucitor al pielii și la îmbunătățirea funcției vizuale.

Vezi și: Alimentele care ne oferă sațietate. Ligia Pop: Combinațiile acestea sunt secretul

”Toate au un rol în a ne menține un echilibru. Varietatea de culori în farfurie este importantă", subliniază Ligia Pop. Acest lucru reflectă o diversitate nutritivă esențială pentru organismul nostru. Alegerea alimentelor dintr-o paletă largă de culori ne asigură că obținem o gamă completă de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel