Cea mai bună lenjerie de pat. Ce impact are asupra somnului. Dr. Răzvan Alexandru Roșu: Cea mai bună senzație

lenjeria de pat - FOTOdrobotdean
EXCLUSIV
Alegerea lenjeriei de pat potrivite poate contribui semnificativ la un somn odihnitor. Dr. Alexandru Răzvan Roșu ne-a explicat de ce lenjeria de pat ne poate influența somnul.

Lenjeria de pat poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului. Specialistul în somnologie, dr. Răzvan Alexandru Roșu, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, importanța alegerii corecte a lenjeriei de pat pentru un somn odihnitor și sănătos. În funcție de preferințele individuale, există multiple opțiuni de saltele și accesorii pentru pat care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea durerilor de spate.

"Referitor la lenjeria de pat, în funcție de preferințele dvs. de somn, vă puteți bucura de conturul corpului apropiat al spumei cu memorie, de sprijinul blând al latexului sau de senzația elastică a unei saltele cu spirale.

Unele studii au descoperit că o saltea mai nouă va promova o calitate mai bună a somnului și va atenua mai multe dureri de spate decât un model mai vechi.

Cu toate acestea, cea mai bună saltea pentru tine depinde probabil de factori individuali, cum ar fi greutatea corporală, poziția normală de somn și dacă preferi să stai întins pe o suprafață moale sau fermă",  a explicat dr. Răzvan Alexandru Roșu, medic specialist pneumologie cu competență în somnologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: URO-CT, investigația care evaluează tractul urinar. Dr. Emil Stoicescu: Contribuie la detectarea precoce a afecțiunilor urologice

Cum să alegi lenjeria de pat

Pentru cearșafuri, alegerea poate fi influențată de preferința pentru o senzație rigidă sau mătăsoasă, precum și de temperatura corpului în timpul somnului.

"De asemenea, ar trebui să vă alegeți articolele de pat în funcție de criterii personale. Considerațiile importante pentru selectarea celei mai bune perne includ fermitatea, grosimea și durabilitatea.

Pentru cearșafuri, cea mai bună opțiune pentru dvs. se poate reduce dacă preferați o senzație de mână crocantă sau mătăsoasă și cât de cald dormiți noaptea", a explicat dr. Răzvan Alexandru Roșu, medic specialist pneumologie cu competență în somnologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel