Ce fel de pește se consumă de Revelion. Anca Hâncu: Este o tradiție

peste - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Peștele este adesea asociat tradițional cu mesele de Revelion în multe culturi și țări. Alegerea specifică a tipului de pește și a preparatului poate varia în funcție de obiceiurile locale și preferințele familiei. 

Peștele, o tradiție străveche în cultura noastră, nu este doar o delicatesă gustoasă, ci și considerat aducător de noroc în privința financiară. Se spune că consumul de pește poate aduce prosperitate, indiferent dacă alegem un pește mai gras precum somonul sau o opțiune mai ușoară precum dorada sau păstrăvul românesc, apreciat pentru gustul său excepțional și conținutul său scăzut de grăsimi.

Peștele este adesea preferat în meniul de Revelion datorită semnificației sale simbolice asociate cu abundența și prosperitatea în anul care vine.

Dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola care sunt cei mai potriviți pești pe care ar trebui să în consumăm în noaptea dintre ani.

”Peștele este o tradiție, se zice că ne aduce bani consumul de pește. Poate fi un pește mai gras, poate fi un somon, dar o doradă va fi la fel de gustoasă. La fel de bun este și păstrăvul românesc care este foarte bun și foarte slab. Poate fi și calcan.

Poate fi pregătit la cuptor, la grătar, dar poate să fie și un pește marinat sau orice alt pește afumat care poate fi integrat în zona de aperitive”, a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

În lumina acestor opțiuni diversificate, peștele devine nu doar o tradiție culturală, ci și o modalitate inteligentă de a adopta un stil de viață echilibrat.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel