Ce este sindromul MRKH (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser)?

Femeie
Sindromul MRKH este o o malformaţie congenitală care afectează sistemul reproductiv al femeii. 

Peste 5.000 de femei din întreaga lume sunt afectate, în fiecare an, de acest sindrom, acestea suferind din cauza faptului că nu pot avea un copil. Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser este o tulburare congenitală, adică este prezentă la naștere și își ia numele lung de la doctorii care au descoperit-o, relatează independent.co.uk. 

Este o afecţiune rară care afectează total sau parţial sistemul reproductiv al femeii. Cazurile variază, însă majoritatea femeilor afectate nu au uter şi, implicit, nu vor avea menstruaţie. Femeile cu MRKH nu pot purta copii și vor trebui să caute metode alternative, cum ar fi adoptarea sau fertilizarea in vitro (FIV), dacă doresc să aibă copii.

Deoarece atât de puțini oameni au MRKH, s-au făcut foarte puține cercetări, iar cauza este necunoscută. Majoritatea femeilor care au MRKH nu îşi dau seama că au această malformaţie până la adolescență, tunci când încep să se întrebe de ce încă nu au menstruaţie. Nu există nici un remediu pentru MRKH, însă cercetarea inovatoare în transplanturile de la uter înseamnă că ar putea exista în curând.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel