Ce este Marburg, noul virus REACTIVAT de la lilieci, cu simptome severe și fără vaccin. Se transmite prin piele, mucoase, sânge sau HAINE

Ce este virusul Marbung - Foto: Freepick
Ce este Marburg, noul virus care a ucis deja doi oameni și i-a băgat pe alții în carantină.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că virusul Marburg ucide două persoane în Ghana. Rezultatele preliminare ale Serviciului de Sănătate din Ghana arată că cele două persoane au fost diagnosticate cu febră hemoragică acută în două locuri diferite din regiunea Ashanti.

Cei doi pacienți din regiunea Ashanti au început să prezinte simptomele virusului, cum ar fi diaree, febră și tuse.

Reprezentantul de țară al OMS, Dr. Francis Kasolo, a declarat: "Cei doi pacienți din sudul regiunii Ashanti au murit amândoi, dar nu au prezentat simptome precum diaree, febră, greață și vărsături".

Oficialii din domeniul sănătății din Ghana au trimis probe de sânge la Institutul Memorial Noguchi pentru cercetări medicale pentru a fi testate, dar rezultatele preliminare au fost pozitive pentru virus.

Autoritățile trimit probele la Institutul Pastuer din Dakar, Senegal, pentru teste suplimentare.

Planta vindecătoare cu beneficii pentru nodulii mamari, cancerul și durerile de stomac, colon iritabil sau retenția de apă

34 de persoane se află în carantină


Direcția Regională de Sănătate Ashanti a Serviciului de Sănătate din Ghana a anunțat că au fost plasate în carantină 34 de contacte ale celor două persoane identificate ca fiind cazuri suspecte.

Între timp, se fac mai multe investigații, deoarece contacții lor sunt monitorizați. Oficialii din domeniul sănătății spun că nu au mai descoperit cazuri noi de două săptămâni, de când au prelevat primele probe în urmă cu două săptămâni.

GHS a trimis lucrători sanitari în regiune pentru a ajuta la gestionarea situației din regiunea Ashanti.

Ce este virusul Marburg?

Ingredientul genial care te întinerește. Ce să-ți pui pe față pentru un ten perfect, dacă ai peste 23 de ani. Marinescu: O picătură face minuni

Boala cu virus Marburg este o febră hemoragică rară, dar severă, care afectează atât oamenii, cât și primatele.

Boala cu virusul Marburg este o boală extrem de virulentă care provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Face parte din aceeași familie cu virusul care provoacă boala cu virus Ebola. Două focare mari care au avut loc simultan la Marburg și Frankfurt, în Germania, și la Belgrad, în Serbia, în 1967, au dus la recunoașterea inițială a bolii.

Focarul a fost asociat cu lucrări de laborator în care s-au folosit maimuțe verzi africane (Cercopithecus aethiops) importate din Uganda. Ulterior, au fost raportate focare și cazuri sporadice în Angola, Republica Democratică Congo, Kenya, Africa de Sud (la o persoană cu antecedente recente de călătorie în Zimbabwe) și Uganda. În 2008, au fost raportate două cazuri independente la călătorii care au vizitat o peșteră locuită de colonii de lilieci Rousettus în Uganda.

Infecția umană cu boala cu virusul Marburg rezultă inițial în urma unei expuneri prelungite la mine sau peșteri locuite de colonii de lilieci Rousettus. Odată ce o persoană este infectată cu virusul, Marburg se poate răspândi prin transmitere de la om la om prin contact direct (prin piele sau mucoase) cu sângele, secrețiile, organele sau alte fluide corporale ale persoanelor infectate, precum și cu suprafețe și materiale (de exemplu, lenjerie de pat, îmbrăcăminte) contaminate cu aceste fluide.

Virusul pe care îl numesc Marburg se transmite de la persoanele sau animalele infectate prin contact direct cu fluidele corporale, sângele și alte secreții de la persoana sau animalul afectat.

Experții spun că perioada de incubație a bolii este cuprinsă între 2 - 21 de zile.

În ciuda naturii virusului, nu există niciun vaccin care să împiedice răspândirea acestuia.

Simptomele virusului Marburg


Serviciul de Sănătate din Ghana spune că, de obicei, cazurile posibile pot avea următorul aspect:

- febră

- diaree cu sânge

- sângerare din gingii

- sângerare în piele

- sângerare în ochi

- urină cu sânge.

În 2021, Serviciul de Sănătate din Ghana (GHS) a ordonat birourilor regionale să fie în alertă maximă pentru virusul Marburg după ce un focar de boală a lovit vecinul din Africa de Vest, Guineea.

Oficialii din domeniul sănătății sfătuiesc populația să fie atentă la orice simptom al virusului și să raporteze cazurile la cea mai apropiată unitate de sănătate.

Aceasta va fi prima dată când Ghana va înregistra un caz de virus Marburg după ce testele din Senegal vor fi pozitive și al doilea caz în Africa de Vest, după ce Guineea a înregistrat un caz anul trecut, potrivit BBC.

12 plante și suplimente care combat boala de reflux gastroesofagian. Care sunt simptomele GERD și ce NU ai voie să faci dacă o ai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel