Ce este insuficiența cardiacă congestivă, boala de care suferea Harry Belafonte. Cântărețul a murit la vârsta de 96 de ani

harry belafonte - FOTO: Captură Youtube@BalticSeaChris
Harry Belafonte, în vârstă de 96 de ani, a murit de insuficiență cardiacă congestivă. Cum se manifestă boala.

Harry Belafonte, cântărețul, actorul și activistul care a devenit un susținător indispensabil al mișcării pentru drepturile civile, a murit, a declarat publicistul său Ken Sunshine pentru CNN.

Belafonte, în vârstă de 96 de ani, a murit de insuficiență cardiacă congestivă, a spus Sunshine.

Belafonte a fost supranumit ”Regele lui Calypso” după succesul revoluționar al hitului său din 1956, ”The Banana Boat Song (Day-O)”. De asemenea, a devenit un star de cinema după ce a jucat în adaptarea cinematografică a musicalului de pe Broadway, ”Carmen Jones”.

Vezi și: Testele simple care îți arată dacă ai ciroză hepatică: Boala e descoperită întâmplător. Cea mai formidabilă metodă. Îl anunță imediat pe medic

Ce este insuficiența cardiacă congestivă

Insuficiența cardiacă congestivă  apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze eficient sângele în tot corpul. Diagnosticul timpuriu, modificările stilului de viață și tratamentul medical pot ajuta la gestionarea insuficienței cardiace congestive și la prevenirea progresiei acesteia.

Insuficiența cardiacă congestivă este o afecțiune cronică progresivă care afectează puterea de pompare a mușchiului cardiac.

Deși adesea este denumită simplu insuficiență cardiacă, insuficiența cardiacă congestivă se referă în mod specific la stadiul în care se acumulează lichid în inimă și o face să pompeze ineficient.

Aveți patru camere ale inimii. Jumătatea superioară a inimii dumneavoastră este formată din două atrii, iar jumătatea inferioară a inimii este formată din doi ventriculi.

Ventriculii pompează sângele către organele și țesuturile corpului dumneavoastră, iar atriile primesc sângele de la corpul dumneavoastră în timp ce acesta circulă înapoi din restul corpului.

Insuficiența cardiacă congestivă se dezvoltă atunci când ventriculii dvs. nu pot pompa suficient volum de sânge către organism. În cele din urmă, sângele și alte fluide pot refula în interiorul dvs:

- plămâni

- abdomen

- ficat

- partea inferioară a corpului

Insuficiența cardiacă congestivă poate pune în pericol viața. Dacă bănuiți că dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți are insuficiență cardiacă congestivă, solicitați imediat tratament medical.

Vezi și: Cancerul grav pe care îl faci dacă fumezi. Semnul CIUDAT pe care îl ignorăm: Rata de vindecare este destul de mică. Mulți nu știu asta

Insuficiența cardiacă congestivă, simptome

În stadiile incipiente ale insuficienței cardiace congestive, cel mai probabil nu veți observa nicio schimbare în starea dumneavoastră de sănătate. Dacă afecțiunea dumneavoastră progresează, veți experimenta schimbări graduale în corpul dumneavoastră.

- oboseală

- bătăi neregulate ale inimii

- durere în piept care radiază prin partea superioară a corpului

- umflarea gleznelor, picioarelor

- tuse care apare din cauza plămânilor congestionați

- respirație rapidă

- creștere în greutate

- respirație șuierătoare

- pielea care pare albastră din cauza lipsei de oxigen în plămâni

- nevoia crescută de a urina, în special noaptea

- dificultăți de respirație, ceea ce poate indica edem pulmonar

- leșinuri, notează Healthline.

Durerea toracică care radiază prin partea superioară a corpului poate fi, de asemenea, un semn de atac de cord. Dacă vă confruntați cu acest lucru sau cu orice alt simptom care poate indica o afecțiune cardiacă severă, solicitați imediat asistență medicală.

Vezi și: Violența, modul de educare al adulților de azi. Leca: Avem în ADN o agresivitate maximă. Suntem o societate de bătăuși. Ne batem în trafic, ne înjurăm, ne scuipăm, ne claxonăm

Semne timpurii de insuficiență cardiacă congestivă

Semnele timpurii ale insuficienței cardiace congestive pot să nu fie foarte vizibile. Iată câteva semne de avertizare timpurie pe care să le discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale:

- exces de lichid în țesuturile corpului, cum ar fi gleznele, picioarele, picioarele sau abdomenul dumneavoastră

- tuse sau respirație șuierătoare

- dificultăți de respirație

- creștere în greutate care nu poate fi atribuită la nimic altceva

- oboseală generală

- ritm cardiac crescut

- lipsa poftei de mâncare sau senzație de greață

- senzație de confuzie sau dezorientare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel