Care sunt cele mai sănătoase BANANE: verzi, galbene sau maro. Ce reprezintă fiecare culoare

Care sunt cele mai sanatoase banane Foto: Pexels
Care sunt cele mai sănătoase banane: verzi, galbene sau maro?

Bananele sunt pline de vitamine și nutrienți, iar atunci când mănânci o banană în mod regulat, ele ajută la menținerea și îmbunătățirea sănătății tale generale. Cu alte cuvinte, să mănânci o banană pe zi este cu siguranță calea de a merge pentru a te menține sănătos.

Unii preferă să consume bananele mai verzi, alții galbene, iar alții maro, dar care sunt cele mai sănătoase, de fapt.

Un nutriționist a dezvăluit secretul culorii bananelor și beneficiile pe care le aduc acestea pentru sănătate. 

De exemplu, bananele verzi conțin amidon rezistent și sunt bune la slăbit. Acest amidon, odată ajuns în corp, acționează precum fibrele.

Pe de altă parte, bananele galbene conțin mai mulți antioxidanți, care ne feresc organismul de boli grave. Mai mult, bananele galbene conțin dopamină, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă și a celor degenerative. Pe măsură ce devin mai coapte, bananele conțin mai multe zaharuri, astfel că bananele galbene vor fi mai dulci.

Nu în ultimul rând, bananele maro, adică cele foarte coapte, au cea mai mare cantitate de zahăr, însă au în continuare și foarte mult potasiu care este deosebit de util pentru sănătatea inimii și a oaselor. Bananele foarte coapte cu coajă maronie conțin triptofan, adică un aminoacid care conferă starea de bine, ameliorează stările depresive, anxietatea și te ajută să ai un somn odihnitor.

Ce se întâmplă cu corpul tău, dacă mănânci o banană în fiecare zi. Efectul NEBĂNUIT

 

Potrivit Healthline, ar trebui să respectați recomandarea de una sau două banane pe zi, dar nu mai mult de atât. Consumul prea mult din orice aliment, chiar și unul sănătos ca bananele, poate duce la creșterea în greutate sau la deficiențe de nutrienți. Există o mulțime de beneficii pentru corp atunci când mănânci o banană în fiecare zi. Iată câteva dintre ele.

1 Susține sănătatea intestinală.

Potrivit unui studiu din Nutrition Bulletin, bananele conțin amidon rezistent, care ajută la creșterea producției de acizi grași cu lanț scurt, esențiali pentru sănătatea intestinului. Așadar, putem mulțumi bananelor pentru stabilizarea intestinului și pentru furnizarea de nutrienți pentru microbiomul nostru.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel