Care este diferența dintre burnout și oboseala obișnuită. Dr Vlad Ciurea explică

Muzica       Foto: Pixabay
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat diferența dintre burnout și oboseala obișnuită. 

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a subliniat diferența dintre burnout și oboseala obișnuită la digi24.

”Oboseală obișnuită avem toți. Și eu am, și cei care ne ascultă. Este oboseala obișnuită și în care nu ești în burnout. După un somn civilizat, după o relaxare de pe marginea unui lac – mai avem lacuri încă – îți poți reveni, iar a doua zi ești la fel de curat mental. În schimb, burnout-ul este mult mai nociv. (...) La burnout, indiferent de câte lacuri vezi, indiferent de cât somn ai în tine, deja s-a produs un cutremur în celulele tale nervoase. E cu totul altă structură, iar de aici până la depresie mai este doar un pas. Lucrurile se modifică, se modifică și merg în cascadă”, a precizat neurochirurgul.

Un prim semn că avem burnout, adaugă neurochirurgul, este: ”Luni când m-am trezit de dimineață sunt obosit. Am cearcăne, nu m-am refăcut, de ce nu m-am odihnit? Am intrat în acest burnout și realizez că odihna pe care am avut-o planificată, pe care am știut-o și pe care am făcut-o an de zile nu mă mai ajută”, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel