Care a fost principalul motiv al deceselor și cazurilor grave COVID-19. Streinu-Cercel: E neplăcut, dar a făcut diferența

Care a fost principalul motiv al deceselor și cazurilor grave COVID-19 - Foto: Pexels @Jeff Yen
EXCLUSIV
Adrian Streinu-Cercel ne-a vorbit despre principala cauză care a dus la cazurile grave și chiar la decese, în pandemia de COVID-19.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" și UMF "Carol Davila" București, ne-a vorbit despre progresele terapeutice care s-au realizat în pandemia de COVID-19. Astfel, potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, s-au făcut "foarte multe" progrese.

Streinu-Cercel, despre LOCKDOWN și ce va URMA în toamnă: Prăbușire virală

"În primul rând, am învățat să folosim mai bine plămânul artificial. Dacă înainte îl foloseam doar în cazurile severe de gripă, în momentul de față știm foarte bine când să-l aplicăm.

Că dacă-l aplicăm mai repede, șansa pacientului să se recupereze este considerabilă, pentru că deficitul de oxigen din organism este cel care generează o serie de probleme, inclusiv distrugeri tisulare (n.r ale țesuturilor). Ori, în acest context, ăsta a fost unul dintre elementele principale și a salvat destul de multe vieți. 

Un al doilea element este faptul că ar trebui să trecem în revistă toată patologia, de la patologia de dermatologie și am avut parte de niște vasculite sistemice groaznice, până la forme de afectare cardiacă, miocardite și pericardite, cu encefalite, cu hepatite, cu afectare renală, diabet dat peste cap. 

Toate acestea au fost reluate și puse în ghiduri astfel încât să știm cum să abordăm aceste cazuri", a declarat Adrian Streinu-Cercel, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate".

Singurul lucru pe care vaccinul anti-COVID nu a reușit să-l facă. Streinu-Cercel: Există o explicație CLARĂ. Nu mai e un SECRET

Principala problemă care a dus la cazurile grave și la decese: Ce asociază cu un pronostic foarte rezervat

 

"Partea neplăcută a apărut acolo unde erau foarte multe comorbidități, acolo unde, unul dintre principalele elemente care a făcut diferența a fost nivelul de albumină. 

Un nivel de albumină foarte scăzut, de obicei, se asociază cu un pronostic foarte rezervat. Însă am avut și succes, am avut cazuri care au stat aproape trei luni în Terapie Intensivă și care au ieșit pe picioarele lor, iar cu recuperare, sunt în viață și în momentul de față. 

Lucrurile s-au schimbat foarte mult, mai ales în domeniul asistării pacientului sever și critic", a mai spus el.

Ce este albumina?

 

Albumina este o proteină sintetizată în ficat, prezenta atât în plasmă, adică este o componentă a sângelui, cât și în lichid cefalorahidian și urină.

Albumina are rolul de a menține apa în vasele de sânge prin reglarea presiunii oncotice.

Odată scăzută, albumina duce la apariția edemelor cu trecerea apei din vasele sangvine în tesuturi. 

În plus, ea mai are rolul de a transporta diverse substanțe în organism, de la vitamine, hormoni până la substanțe medicamentoase.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel