Cardiacii cu dispozitive implantate pot merge la controlul periodic și la Miercurea Ciuc, nu doar la Brașov sau Târgu-Mureș

Bolnavii cardiaci care au implantate dispozitive electrice pot face controlul periodic și la Miercurea Ciuc, nu doar la Brașov sau Târgu Mureș.

Pacienții cardiaci care au implantate dispozitive electronice pot efectua controlul periodic al acestora în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pentru două tipuri de dispozitive, nefiind obligați să mai meargă la Brașov sau Târgu Mureș pentru aceasta, se arată într-o înștiințare a unității medicale amintite.

Conducerea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc anunță că sunt disponibile dispozitivele de citire pentru două tipuri de sistem implantabil.

”Prin urmare pacienții care au aceste tipuri de pacemakere, defibrilatoare sau dispozitive de resincronizare, pot efectua în Miercurea Ciuc contorul periodic al acestora. Până acum controlul a fost posibil numai în centrele în care aceste sisteme au fost implantate. Controlul se face la diferite intervale de timp pentru fiecare sistem in parte: de exemplu pentru pacemakere se efectuează la șase luni-un an, iar pentru defibrilatoare la trei-șase luni. Totodată este indicat verificarea dispozitivelor dacă pacientul are simptome, sau în cazul în care dispozitivul emite un sunet intermitent de alarmă.

Controalele sunt efectuate de către medicul primar cardiolog dr. Szakács Oszkár, care a obținut competențele necesare pentru dispozitivele cardiace implantabile”, mai anunță reprezentanții spitalului.

Verificarea dispozitivelor cardiace implantabile se efectuează în regim de spitalizare de zi, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Programările se fac în fiecare zi între orele 9 și 15 la numărul de telefon: 0746 910651.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel