Cântăreața Sia, diagnosticată cu o boală neurologică rară. Artista a explicat cum se simte și ce simptome are

SIA. Foto: Facebook
Celebra cântăreață Sia și-a anunțat fanii că suferă de o boală rară. Artista, care este introvertită din fire, totuși a mărturisit public problemele cu care se confruntă și că are dureri mari.

În vârstă de 45 de ani, celebra cântăreață Sia a făcut un anunț trist. Mai exact, ea le-a dezvăluit fanilor pe rețelele de socializare că suferă de o boală rară, numită sindromul Ehlers Danlos, îndemnându-i pe cei care trec prin aceeași situație să fie puternici.

Meajul postat de Sia

„Bună, sufăr de dureri cronice, o boală neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau să vă spun celor care suferiţi de dureri, fizice sau emoţionale, că vă iubesc. Mergeţi înainte. Viaţa este a naibii de grea. Durerea te demoralizează şi nu eşti singur”, a fost mesajul scris de către artistă pe rețelele de socializare, conform Spectacola.ro.

Potrivit specialiștilor, sindromul Ehlers-Danlos (EDS) este de fapt un grup de afecțiuni ereditare ale țesutului conjunctiv, care sunt variate în ceea ce privește modul în care afectează organismul și cauzele lor genetice. Afectarea de bază este la nivelul structurii sau funcției anormale a colagenului și a anumitor proteine aliate ale țesutului conjunctiv.  

Potrivit experților Clinicii Mayo, SUA, sindromul este un grup de afecțiuni moștenite care afectează țesuturile conjunctive, iar simptomele includ, de obicei, articulații flexibile și piele întinsă, fragilă. Sindromul include dureri articulare și luxații, iar în cazuri grave - poate provoca ruperea pereților vaselor de sânge, ale intestinelor sau ale uterului.

Simptome frecvente și afectări

Principalele tipuri de sindroame Ehlers-Danlos (EDS) dau simptome care sunt dificil de suportat. Acestea sunt:

- hipermobilitatea articulară,
- articulații laxe, instabile, care se luxează ușor,
- dureri articulare și clicuri (pocnit) ale articulațiilor,
- oboseală extremă (oboseală),
- piele care se învinețește ușor,
- probleme digestive, cum ar fi arsuri la stomac și constipație,
- amețeli și o creștere a frecvenței cardiace după ridicarea în picioare.

În tipurile mai rare de SED, există, de asemenea, slăbiciune a unor țesuturi specifice care pot duce, de exemplu, la afecțiuni gingivale și dentare majore, afecțiuni oculare, afecțiuni ale valvelor cardiace și ale rădăcinilor aortice, precum și la rupturi ale organelor abdominale, uterine sau ale vaselor de sânge, care pun în pericol viața.

Care sunt cele 13 tipuri ale sindromului Ehlers Danlos, aflați de pe Spetacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel