Când trebuie să anunțăm medicul de familie. Simptome COVID

Sandra Alexiu  FOTO: arhivă personală
Doctorul Sandra Alexiu a vorbit despre acele simptome COVID care ar trebui să ne determine să sunăm la medicul de familie.

Medicul de familie Sandra Alexiu a explicat, la Antena 3, care sunt paşii corecţi ce trebuie urmați în cazul unei infecții cu COVID. Doctorul subliniază că aceste simptome ar trebui să ne determine să sunăm la medicul de familie, nu să mergem la cabinetul acestuia. ”În cazul în care avem febră, tuse, respiraţie greoaie, secreţie nazală, nas înfundat sau avem o problemă cu gustul şi mirosul alimentelor sau parfumulului, asta trebuie să ne pună pe gânduri. (...) Practic, suntem toţi expuşi la acest virus de oriunde", a punctat Sandra Alexiu.

Potrivit acesteia, la telefon, medicul de familie ne va adresa câteva întrebări şi în funcţie de acestea va hotărâ dacă e cazul unui test COVID sau nu. ”Dacă trebuie să ne testăm, sunăm la Direcţia sanitară sau la 112. Şi testarea la cerere este o opţiune. Dacă apelăm la DSP, ei vor trimite o maşină care să ne testeze. Acolo există şi gardă, astfel că testarea se poate face şi noaptea, în funcţie de programare”, mai spune medicul Sandra Alexiu. Cei de la DSP ar veni cu recomandări dacă testul se va dovedi pozitiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel