Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap
21 iun, 19:50

Femeie. Foto: Pixabay
O durere puternică de cap poate fi un semn și că nu ați băut destulă apă, nu ați dormit bine sau sunteți stresați.

Specialiștii susțin că o durere puternică de cap, fără un motiv evident, poate fi din varii motive: nu ați băut destulă apă, nu ați dormit bine, sunteți stresat, anumite alimente, ați stat mult în fața laptopului.

”Durerile de cap sunt incredibil de frecvente, iar tumorile cerebrale sunt incredibil de rare. Aproximativ cinci din 100.000 de persoane pe an sunt diagnosticate cu un fel de tumoare pe creier, în timp ce una din șapte persoane raportează o migrenă în fiecare an”, consideră medicul neurochirurg Cameron Brennan de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center, arată prevention.com.

Medicii specialiștii de la Societatea Americană de Cancer susțin că riscul pe care îl aveți pe tot parcursul vieții unei tumori maligne la nivelul creierului sau măduvei spinării este mai mic de 1%. Cei de la American Brain Tumor Association spun că majoritatea tumorilor cerebrale primare (mai mult de două treimi) nu sunt canceroase; o tumoare primară a creierului este una care provine din creier, spre deosebire de cancerul de sân sau cancerul pulmonar, de exemplu, care s-a răspândit în creier și ar fi avut mulți alți indicatori înainte de o durere de cap, arată prevention.com.

 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri