Cancerul de piele: 10 locuri de pe corpul tău pe care nu te-ai fi gândit să le verifici

Am putea evita o mulțime de probleme verificându-ne în fiecare lună alunițele de pe piele, să observăm orice modificare ori apariție nouă. Iată 10 locuri pe care nu multă lume le verifică, deși ar trebui, conform specialiștilor. 

Cancerul de piele este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, dar este și un tip de cancer care poate fi tratat în mod eficient - dar este important să descoperiți simptomele într-un stadiu incipient. Verificându-vă lunar pielea pentru a găsi pete suspecte sau alunițe, puteți preveni o mulțime de nenorociri. Dar e important un mic amănunt. Asigurați-vă că vă verificați din cap până în picioare. Așadar, nu uitați să verificați aceste 10 locuri.

Între degetele de la picioare

Verificați: aplicați vreodată protecție solară între degetele de la picioare? Probabil ca nu. Aceste zone sunt în mod regulat neprotejate de soare vara și, prin urmare, sunt susceptibile la cancerul de piele. Verificați dacă există pete roz și fulgi între degetele de la picioare, deoarece acest lucru poate indica cancer de piele sau melanom. Faceți o fotografie și verificați dacă mai există acolo peste câteva săptămâni.

În urechi

Urechile au suprafețe neuniforme, colțuri. Nu verificați numai lobii urechii, ci inspectați-vă întreaga ureche. Există umflături ciudate sau sângerări? Atunci fiți cu ochii pe asta. Vă rugăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră dacă aceste nereguli nu se vindecă.

Ochii

Aveți creșteri sau umflături în jurul ochilor? Pleoapele umflate sau ochii roșii? Genele au început brusc să cadă? Toate acestea pot fi semne ale cancerului de piele. Verificați ochii pentru aceste simptome în fiecare lună. Dacă simptomele rămân, atunci este înțelept să faceți o vizită la medicul dumneavoastră.

Zonele intime

Părțile private sunt, de asemenea, susceptibile la melanom. Mai ales dacă obișnuiți să mergeți la solar. În acest caz, există șanse mari să fiți dezbrăcat sub radiații ultraviolete, așa că este înțelept să verificați în mod regulat și acolo pentru a observa pete ciudate sau o decolorare generală a pielii.

Mâinile

Deși vă folosiți și vă vedeți mâinile zilnic, este recomandabil să vă uitați bine la ele, o dată pe lună. Îndepărtați lacul de unghii (dacă folosiți) și verificați-vă unghiile pentru pete întunecate. Plăgile ciudate și neobișnuite de lângă unghii pot indica, de asemenea, un melanom.

Sub sâni

Unul dintre locurile care de multe ori este uitat este sub sâni. Alunițe sau pete de culoare roz și violet pot fi găsite aici. Puteți verifica aceste pete ținând în sus o oglindă. Rețineți acest lucru și vizitați medicul dacă vedeți pete suspecte.

Scalpul

Este dificil să-ți verifici propriul scalp, așa că, în acest caz, întrebați partenerul sau un membru al familiei, coaforul sau prietenul. Pot exista alunițe sau pete suspecte în partea de sus a capului care pot indica un cancer de piele.

Tălpile picioarelor

Un alt loc la care nu ne uităm în fiecare zi: tălpile picioarelor. Deși nu este obișnuit, poate exista un melanom pe talpa piciorului. O umflătură sau o pată ciudată - care se decolorează, sângerează sau produce mâncărime - poate fi un semn care poate indica cancer de piele.

Tatuajul

Dacă aveți un tatuaj, verificați modificările în fiecare lună. O umflătură sau o pată ciudată poate fi ușor ascunsă de tatuaj, așa că nu o veți vedea cu ușurință. A avea o piele acoperită cu un tatuaj nu înseamnă că un cancer de piele nu se poate dezvolta acolo.

Verificați interiorul gurii

O dată pe lună încercați cu o oglindă mică să vă verificați palatul, limba și interiorul obrajilor. Dacă vedeți pete izbitoare, întunecate; sau există ulcere care încă nu s-au vindecat după trei săptămâni? Dacă da, acest lucru poate indica cancer de piele. În special, persoanele care fumează în mod regulat pot fi predispuse la acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel