Cancerul de pancres, explicat pe înțeles de medicii de la Spitalul Militar București
07 oct 2020 / 21:43
Cercetătorii nu știu încă de ce apare cancerul de pancreas.
Cancerul pancreatic

Medicii Spitalului Militar din București susțin, pe site-ul unității medicale, că cancerul pancreatic apare ca urmare a mutațiilor celulare la nivelul pancreasului. Aceste celule afectate se înmulțesc enorm și astfel apar tumorile. Celule bolnave pot migra, prin sânge sau limfă, și pot produce metastaze.

”Cauzele cancerului de pancreas nu sunt cunoscute până la această oră, însă există situații care cresc riscul acestei afecțiuni grave. Moștenirea genetică este importantă, un procent de până la 10 dintre pacienții cu cancer de pancreas având rude apropiate care s-au confruntat cu această problemă gravă de sănătate. Fumatul este, de asemenea, un alt factor important de risc, alături de obezitate și diabet. Printre situațiile care favorizează riscul de cancer pancreatic se numără consumul excesiv de carne roșie și afumături, la fel și existența unui episod de pancreatită în antecedent”, explică specialiștii Spitalului Militar București.

Potrivit acestora, în stadiile incipiente, cancerul de pancreas are simptome. Când lucrurile se agravează apare scăderea rapidă în greutate, îngălbenirea pielii, stare de rău, senzația de vomă, dureri abdominale, creșterea în dimensiuni a ganglionilor și modificări de culoare ale urinei și materiilor fecale (urină închisă la culoare, materii fecale deschise la culoare).

Mai multe informații despre acest tip de cancer puteți citi AICI.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri