Cancer ovarian: conferință la Institutul Oncologic din Cluj, transmisă live

Cancer de sân   FOTO: pexels.com
Cancerul ovarian este tema unei conferințe organizate la Cluj de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

O conferință despre cancerul ovarian va avea loc miercuri, 8 mai, de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, la Cluj-Napoca. Manifestarea va începe la ora 10.00, în amfiteatrul "Dr. I. Chiricuță" din cadrul Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN), și va fi transmisă live pe Facebook – AICI.

Manifestarea, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, are scopul de a găsi soluții de a îmbunătăți viața pacientelor deja diagnosticate, dar și de a conștientiza ce înseamnă această boală care, diagnosticată în stadii incipiente, mai poate fi ținută sub control.

La conferință vor vorbi: profesorul Achimaş-Cadariu Patriciu, directorul medical al IOCN, asistentul universitar Cătălin Vlad, manager IOCN, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, dar și paciente care suferă de cancer ovarian. La eveniment pot lua parte și medici, paciente, aparținători.

Tot de la ora 10.00 vor debuta o serie de ateliere de pictură ceramică, decupaj și make-up, gândite special pentru pacientele cu cancer ovarian. Acestea se vor desfășura până în jurul orei 14.00.

O astfel de conferință se organizează pentru prima dată în afara Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel