Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Dacă doriți să vă reduceți riscul de a dezvolta cancer de sân cu până la 30 la sută, începeți să faceți exerciții fizice regulat. Conform cercetărilor de la Universitatea din Carolina de Nord, femeile care fac mișcare în mod regulat au un risc semnificativ scăzut de a dezvolta boala. Intensitatea antrenamentului nu contează, ci durata. Aceasta înseamnă că nu trebuie să alergi un maraton sau să cumperi echipament de antrenament scump; puteți pur și simplu să vă plimbați în jurul blocului cu un prieten sau să vă jucați un joc cu copiii. Dar trebuie să fii consecvent. Se recomandă cel puțin 30 până la 60 de minute de activitate pe zi, cinci zile pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.
De ce este atât de eficient sportul? Exercitiile fizice ajuta la reducerea grasimilor abdominale. Deoarece estrogenul este păstrat în grăsimi, cu cât o persoană are un exces se greutate mai mare, cu atât estrogenul care circulă va fi depozitat în organism. Pierderea excesului de greutate, și în special grăsimea abdominală, pot ajuta la reducerea riscului de cancer la sân cu 25 până la 30 la sută, ceea ce duce la sfatul # 2 ...
Pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate, există o serie de compuși naturali găsiți în fructe și legume, dovediți științific pentru eficacitatea de a preveni cancerul de sân.
Broccoli conține sulfonorafanul fitonutrient; tratarea celulelor canceroase cu sulforafan inhibă creșterea lor și oprește progresia tumorii.
Morcovii conțin falcarinolul antioxidant, care întârzie creșterea tumorii și a altor tumori canceroase.
Varza și alte legume crucifere conțin Indole-3-carbinol fitochimic (I3C), care influențează metabolismul estrogenului. Într-un studiu, cercetătorii de la Berkeley, de la Universitatea din California, au injectat I3C direct în celulele canceroase ale sânului uman; a oprit procesul ciclului celular, inhibând creșterea celulelor canceroase și prevenind diviziunea celulară.
Rodiile conțin elagitannine. Aceste fitochimice inhibă aromataza, o enzimă care transformă androgenul în estrogen. Aromatazele joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului de sân; prin urmare, consumul de rodii inhibă creșterea cancerului mamar dependent de hormoni.
Zmeura conține acidul elagic puternic fitonutrient. Mai exact, s-a descoperit că acidul elagic cauzează moartea celulelor în celulele canceroase și reduce efectul estrogenului în promovarea cancerului de sân.
Pe lângă consumul de fructe și legume, este foarte important să consumi proteine organice și grăsimi „bune" și să eviți alimentele procesate, zaharoase și încărcate în carbohidrați.
Cheia somnului bun este determinată de cantitatea de melatonină produsă în corpul nostru. Acest hormon este produs de glanda pineală din creier și este cel mai cunoscut pentru rolul său în reglarea ritmului circadian sau a ciclului somn-veghe. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că nivelul scăzut de melatonină poate stimula creșterea receptorilor estrogeni ai celulelor canceroase. De fapt, femeile care lucrează mai ales noaptea și au o expunere foarte mică la lumina soarelui au riscul de cancer la sân cu până la 60% mai mare. (Studiul aici) De ce? Expunerea la lumină modifică cantitatea totală de melatonină produsă în organism (ceea ce este un motiv bun pentru a vă asigura că dormitorul, în timpul somnului, este complet întunecat - nu există televizoare, computere, telefoane mobile sau lumini aprinse).
Vitamina D: În afară de lipsa somnului, asociată cu lucratul de noapte, lipsa expunerii la soare poate împiedica organismul să producă vitamina D3, un nutrient esențial, care ajută la prevenirea cancerului de sân. Conform unui studiu, pacienții cu cancer de sân cu un nivel scăzut de vitamina D au un risc de deces cu 73% mai mare decât femeile care au suficientă vitamina D. Riscul de dezvoltare a cancerului de sân poate fi redus cu până la 50 la sută atunci când nivelurile de vitamina D în sânge sunt peste 52 nanograme pe mililitru.
Magneziu: Pe lângă vitamina D, o deficiență de magneziu a fost legată de cancerul de sân. Magneziul joacă un rol esențial în sănătate, participând la peste 300 de reacții enzimatice, astfel că nu este de mirare că o deficiență a acestui mineral poate produce ravagii asupra organismului. Magneziul este necesar pentru reglarea insulinei, producerea de energie, controlul tensiunii arteriale, sănătatea inimii, echilibrul pH-ului și ... prevenirea cancerului. În plus, multe medicamente farmaceutice prescrise femeilor provoacă o deficiență a acestui mineral vital. În special, contraceptivele orale determină o scădere a magneziului, motiv pentru care nu este surprinzător faptul că femeile cu antecedente de tratament contraceptiv prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer mamar.
Complexul B: Lipsa vitaminelor B poate influența, de asemenea, riscul cancerului de sân. Un studiu a descoperit că femeile cu un aport dietetic mai mare de vitamina B12 și folat au fost asociate cu un risc mai mic de cancer la sân, în special în rândul femeilor aflate în postmenopauză.
Expunerea inutilă la radiografii poate crește riscul dezvoltării cancerului de sân. Potrivit unui studiu realizat de agențiile europene pentru cancer, publicat în revista BMJ, razele X, mamografiile și alte tipuri de teste care implică radiații toracice, sunt deosebit de nocive pentru femeile cu risc genetic pentru boală.
În studiu, cercetătorii au urmărit 2.000 de femei cu mutații ale genului cancerului BRCA1 sau BRCA2. Participanții au raportat radiografiile anterioare ale pieptului și mamografiile, inclusiv vârsta primului screening și numărul de proceduri. Cercetătorii au descoperit că femeile cu un istoric de radiații toracice la vârsta de 20 de ani, aveau un risc relativ crescut, de 43 la sută de cancer mamar în comparație cu femeile care nu aveau radiații toracice la acea vârstă. Și orice expunere înainte de vârsta de 20 de ani părea să crească riscul cu 62 la sută. În mai multe state, inclusiv Marea Britanie, Olanda și Spania, medicii recomandă deja femeilor cu mutații ale genelor BRCA să obțină RMN sau ecografii în loc de mamografii înainte de 30 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...