Cancer de vezică urinară: 7 simptome ascunse pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Cancer
Cancerul de vezică urinară, la fel ca și în alte cazuri, poate să se dezvolte pe nesimțite, fără simptome sau semnale de alarmă. Specialiștii de la health.harvard.edu arată că vezica are o căptușeală interioară înconjurată de un strat de mușchi. Cancerul vezicii urinare începe în mucoasa internă a vezicii urinare. Acesta este de obicei descoperit înainte de a se extinde prin această căptușeală.

Multe persoane cu cancer de vezică nu au simptome. În schimb, diagnosticul se face atunci când sunt detectate globule roșii într-o probă de urină. Cu toate acestea, persoanele cu cancer de vezică nu văd adesea sânge în urină, pentru că nu există suficient sânge pentru a schimba culoarea urinei. Aceasta se numește hematurie microscopică.

Iată șapte simptome ascunse ale cancerului de vezică urinară pe care toată lumea ar trebui să le cunoască: 

1. Urinare frecventă

Este posibil să simți nevoia de a urina mai des sau imediat, chiar și atunci când nu ai vezica plină. Dacă acest simptom persistă, mergi la medic. 

2. Sânge în urină

Un prim simptom pe care multe persoane îl experimentează atunci când dezvoltă cancer al vezicii urinare este sângele în urină. Cantitatea de sânge poate varia. Sângele din urină poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme grave de sănătate, inclusiv o infecție urinară, pietre la rinichi etc.

3. Durere lombară (pe partea stângă) 

Durerile de spate pot fi cauzate de multe probleme diferite, inclusiv de cancerul vezical. Dacă durerile lombare persistă de mai multe zile, consultă un medic.

4. Durere sau arsură în timpul urinării

Dacă simți durere sau senzație de arsură în timp ce urinezi, poate fi un semn al cancerului de vezică urinară. Există și alte probleme de sănătate care pot provoca, de asemenea, aceste simptome, deci este important să mergi la medic, dacă ai vreun disconfort în timpul urinării.

5. Picioare umflate

Sarcina și unele probleme de sănătate pot provoca umflarea picioarelor. Însă, acest simptom poate indica și un cancer de vezică urinară. 

6. Durere pelviană

Durerea pelviană este un simptom comun al cancerului vezical. Pe măsură ce boala devine mai avansată, se poate răspândi în alte părți ale corpului, ceea ce poate provoca dureri osoase și în alte părți ale corpului.

7. Incapacitatea de a urina

Incapacitatea de a urina este unul dintre cele mai evidente simptome ale cancerului vezical. Dacă urinarea devine dureroasă sau imposibilă pentru tine, consultă imediat un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel