Cancer: 5 modalități-cheie pentru a maximiza screeningul

Cancerul mamar face mii de victime anual
Rolul screeningului în depistarea precoce și controlul cancerului este deosebit de important, motiv pentru care au fost stabilite cinci domenii menite să-l eficientizeze. Modalitățile cheie au fost prezentate în cadrul unui raport întocmit de către Societatea Americană de Cancer (ACS), subliniind necesitatea unei atenții suplimentare din partea specialiștilor pentru a combate cancerul.

Milioane de persoane care ar trebui să fie supuse screeningului nu îl fac și nu primesc cele mai înalte teste medicale disponibile.
,,Capacitatea de a examina cancerul în fază asimptomatică definește unul dintre marile succese în istoria de control al cancerului, dar potențialul complet de screening pentru cancer nu a fost încă atins", a declarat dr. Robert A. Smith, reprezentantul ACS.

1. Îmbunătățirea punerii în aplicare a modalităților de screening existente

Sunt necesare cercetări pentru a începe să se desfășoare un screening organizat al cancerului, în special în cazul populațiilor care au mai puține șanse să facă screening. Domeniile de cercetare ar trebui să includă sisteme de memento-uri, mesagerie publică, navigație și îngrijire în echipă. Abordările care țin de organizarea asistenței medicale și de plată sunt, de asemenea, necesare, potrivit raportului.

2. Testele de screening necesită revizuiri de calitate și de performanță

Sunt necesari mai mulți bani pentru a evalua tehnologia de screening curentă, pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea metodelor existente și pentru a sprijini tehnologiile complet noi. De asemenea, sunt necesare fonduri pentru a menține standardele de performanță.

3. Cercetare pentru noi strategii de screening pentru anumite tipuri de cancer

Tehnicile de screening pentru cancerul de sân, cum ar fi RMN cu contrast crescut și imagistica mamară moleculară, au demonstrat potențialul de a depăși limitele asociate mamografiei bidimensionale (2D) și 3D la femeile cu sânii denși. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a dezvolta metode de screening "mai performante, mai accesibile și / sau mai acceptabile din punct de vedere cultural", au scris autorii, potrivit HealthImaging.com.

4. Trebuie acordată o atenție sporită strategiilor de screening care prezintă riscuri

Specialiștii recomandă atenție mai mare în cazul metodelor de screening care au risc mai mare decât media. Sunt necesare cercetări ulterioare pentru a ajuta la definirea mai bună a acestor orientări și la identificarea persoanelor cu risc mai scăzut care pot beneficia de screening diferit.

5. Dezvoltarea metodelor de screening pentru cancerele care nu au în prezent nici una

Cancerul pancreatic nu are în prezent nicio strategie de screening, dar va deveni a doua cauză principală de deces, porovcat de cancer în S.U.A. până în 2030. Cancerul hepatic și al vezicii urinare nu au, de asemenea, teste de screening "practice", potrivit raportului.

Barierele care împiedică îmbunătățirea ratelor de screening trebuie să fie identificate și rectificate sistematic, este concluzia autorilor raportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel