Cafeaua, remediu pentru insolație și dureri de cap. Dr. Bilic: Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice

Cafea      Foto: Pixabay
Puțină lume știe adevăratele beneficii ale consumului de cafea. Parfumată și revigorantă, cafeaua înseamnă mai mult de atât. 

În rubrica de știri surprinzătoare despre mâncare, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic spune despre cafea că este un remediu pentru insolație și dureri de cap. 

"Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap.

Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

# face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sînge care generează migrene

# are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă

# menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic în social media

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel