Cabinet stomatologic pentru persoanele cu dizabilități, la Policlinica Baba Novac

Copiii și adulții cu dizabilități vor fi tratați gratuit la cabinet pe baza aprobării unui dosar
Primul cabinet stomatologic care va furniza servicii gratuite  pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale, dar și pentru  persoanele cu dizabilități, copii și adulți, va fi inaugurat joi în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac din Capitală.

Cabinetul stomatologic care va fi inaugurat la Policlinica Socială Baba Novac, de Fundația Inovații Sociale Regina Maria, va furniza gratuit servicii stomatologice complete, la înalte standarde, pentru toate categoriile de persoane fără venituri și asigurări medicale. Accesul pacienților cu dizabilități la serviciile cabinetului se va face în urma analizării dosarului medical și social de către o comisie interdisciplinară, se arată într-un comunicat de presă.

Cererea e mare

Dr. Vlad Romanescu, manager medical la Policlinica Socială Baba Novac, a explicat că acest cabinet va fi deschis datorită cererii mari.

„De anul acesta am decis deschiderea unui nou department de stomatologie în Policlinica Baba Novac, în primul rând pentru că am constatat cererea mare din acest segment și în al doilea rând pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități cărora, în general accesul la serviciile stomatologice nu le este tocmai ușor. Aici ne referim la faptul că o mare parte dintre aceste persoane au venituri mici și le este foarte complicat în a accesa un serviciu de stomatologie de calitate", a spus Dr. Vlad Romanescu.

„Ne dorim totodată să dezvoltăm parteneriate durabile cu alte asociații și fundații active în susținerea persoanelor cu dizabilități și care să poată conta pe noi pentru ceea ce ne dorim a fi cele mai bune condiții disponibile în acest moment pentru această categorie de pacienți", a afirmat directorul Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu.

La inaugurarea noului cabinet stomatologic sunt invitați beneficiari și aparținători, organizații nonguvernamentale, asociații și fundații din domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, dar și finanțatorii și donatorii proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel