BUPRENORPHINUM + NALOXONUM - prospect

Foto: Pixabay
BUPRENORPHINUM + NALOXONUM - prospect. Acţiune: Buprenorfină: agonist parţial opioid miu, antagonist opioid kappa. Naloxon: antagonist opioid miu şi kappa.

BUPRENORPHINUM + NALOXONUM - prospect

Denumirea comercială: SUBOXONE

Prezentare: Comprimate sublinguale

Indicații: Tratamentul de substituţie pentru dependenţa de medicamente opioide, în cadrul trat. medical, social şi psihologic, la adulţi şi adolescenţi > 15 ani, care au fost de acord să fie trataţi pentru dependenţă.

Contraindicații: Hipersensibilitate la buprenorfină, la naloxonă sau la oricare dintre excipienţi, insuficienţă respiratorie severă, insuficiență hepatică (IH) severă, alcoolism acut sau deliriumtremens .

Atenție!: La iniţierea trat. poate apărea sindromul de întrerupere la pacienţii dependenţi de opioide, în special dacă este administrat la mai puţin de 6 ore de la ultima utilizare de heroină sau de alt opioid cu durată scurtă de acţiune, sau dacă este administrat la mai puţin de 24 ore de la ultima doză de metadonă. Administrarea cronică de buprenorfină produce de[1]pendenţă de tip opioid.

Reacții adverse: Cel mai frecvent: reacţii adverse legate de simptomele sindromului de întrerupere. Buprenorfina utilizată în monoterapie pentru tratamentul dependenţei de opioide a fost asociată cu: constipaţie, cefalee, insomnie, astenie, somnolenţă, greaţă şi vărsături, sincopă şi ameţeli, hipotensiune ortostatică, hipersudoraţie. Mai rar s-au raportat: deprimare respiratorie, necroză hepatică şi hepatită, halucinaţii, cazuri de bronhospasm, edem angioneurotic, şoc anafilactic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel