BOTOȘANI: Puțini pacienți au beneficiat de anticorpi monoclonali ca tratament COVID-19, pentru că se duc PREA TÂRZIU la medic

COVID-19, tratament      Foto: pexels.com
Foarte puțini pacienți au fost tratați cu anticorpi monoclonali la Spital Județean de Urgență „Mavromati" din Botoșani ca tratament contra COVID-19 pentru că se duc prea târziu la medic, atunci când medicamentele revoluționare nu le mai pot fi administrate.

Numărul pacienților infectați cu COVID-19 care sunt internați în spital și care beneficiază de tratament cu anticorpi monoclonali este foarte mic, a declarat, vineri, șefa Secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati" din Botoșani, Valentina Morcov.

Potrivit acesteia, bolnavii de COVID-19 se prezintă la medic foarte târziu, iar în fazele avansate ale bolii tratamentul cu anticorpi monoclonali nu mai poate fi administrat.

„Avem anticorpi monoclonali și, în ciuda faptului să sunt foarte scumpi, foarte multă lume nu ajunge să beneficieze de ei, pentru că se recunoaște boala prea târziu. Tratamentul cu anticorpi monoclonali este într-adevăr un tratament bun, dar ca să poți beneficia de tratament cu anticorpi monoclonali trebuie să îndeplinești niște condiții și cea mai importantă este să te prezinți la medic în primele trei-cinci zile de la simptom, de la debut. Lumea nu recunoaște corect debutul", a afirmat Valentina Morcov.

Medicul infecționist susține că anticorpii monoclonali nu se administrează, de asemenea, în cazul pacienților care au ajuns la insuficiență respiratorie sau care și-au administrat acasă dexametazonă.

„Foarte puțini sunt informați corect. Eu am folosit în câteva situații, dar pot să le număr pe degetele de la o mână, anticorpi monoclonali. Spitalul are anticorpi și nu am avut pacienți care să întrunească condițiile utilizării", a adăugat Valentina Morcov, conform Agerpres. 

Șefa Secției de boli infecțioase din Botoșani a fost decorată de 1 Decembrie, de către președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel