Borșul de tărâțe, benefic pentru sănătate. Reglează GLICEMIA și ajută la slăbit

Beneficiile borsului acru. FOTO Captura video Chef Paul Constantin (YouTube)
Borșul de tărâțe, bun și la acrit ciorbele, dar și pentru slăbit. 

Borșul de casă este obținut prin fermentarea tărâțelor de grâu și era unul dintre ingredientele care nu lipseau din gospodăriile noastre.

Beneficiile borșului sunt foarte importante pentru sănătate, acesta fiind un aliment natural, plin vitamine, cu un conținut caloric redus, iar senzația pe care o are și numai o înghițitură de borș este foarte revigorantă.

Ingredientele folosite la prepararea borşului conţin vitamine, minerale, acizi şi fermenţi. Aceste substanțe stimulează digestia, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi scăderea în greutate, redându-i organismului energia de care are nevoie.

Din tărâţele de grâu, borşul absoarbe fibre, proteine, magneziu, potasiu şi proteine, care îţi curăţă organismul de substanţele nocive şi în acelaşi timp te ajută să pierzi câţiva centimetri în talie.

Beneficiile consumului de borș

Puterea terapeutică a borşului vine şi de la drojdia de bere care ajută fermentaţia, ingredient care conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar, mai ales, crom. Borşul sau zeama rezultată din macerarea târâțelor de grâu conţine şi un complex de vitamine B şi C, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi.

Iată ce afecțiuni pot fi ameliorate prin consumul de borș:

Boli respiratorii și pulmonare: bronşită, astm, sinuzită – două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea acestor boli şi, mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele. 

Adjuvant în tuberculoză:  anumite substanţe active din borş blochează dezvoltarea bacililor care provoacă această maladie.

Alcoolism: combate simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, tremurăturile membrelor, senzaţia de vomă. Se spune că cei care beau zilnic borş mult nu mai simt nevoia să bea alcool.

Indigestie, vărsături - se bea zilnic înainte de masă o jumătate de pahar  de borş.

Oboseală cronică: revigorarea rapidă a organismului şi a sistemului nervos.

Reglează glicemia, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, potrivit csid.ro

Vezi și: Beneficiile salatei de primăvară. Sursă de energie cu puține calorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel