Boli cu transmitere sexuală. De ce „uită” adolescenții de tratament

Trimitere de la medic
Aproape jumătate dintre adolescenții americani diagnosticați cu o boală cu transmitere sexuală primesc o rețetă pentru tratament, de care apoi uită. Medicii încearcă să afle ce anume îi oprește și să vină în ajutorul lor.  

Mai puțin de 60% dintre femeile tinere diagnosticate cu infecții cu transmitere sexuală (ITS) din departamentul de urgență își iau medicamentele prescrise pentru terapia antimicrobiană pentru a trata aceste afecțiuni, potrivit unei scrisori de cercetare publicate de JAMA Pediatrics.

Adolescenții reprezintă aproape jumătate dintre persoanele diagnosticate cu infecții cu transmitere sexuală în fiecare an. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, bolile cu transmitere sexuală netratate la femei pot provoca boală inflamatorie pelvină (PID), o infecție a organelor reproducătoare care poate complica posibilitatea unei sarcini în viitor, scrie medicalxpress.com.

„Am fost uimii să descoperim că rata de administrare a medicamentelor prescrise pentru ITS de către adolescenți a fost atât de scăzută”, spune Monika K. Goyal, MD, MSCE, șef adjunct al Children's Division of Emergency Medicine and Trauma Services și autorul studiului. „Descoperirile noastre demonstrează necesitatea imperativă de a identifica metode inovatoare pentru a îmbunătăți aderența la tratament pentru această populație cu risc crescut.”

Rețetele, „uitate”

Studiul retrospectiv, efectuat la două departamente de urgență afiliate unui spital de îngrijire terțiar pentru copii mari, a înrolat adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, cărora li s-a prescris tratament antimicrobian de la 1 ianuarie 2016, pana la 31 decembrie 2017, după ce au fost diagnosticati cu PID sau test pozitiv pentru chlamydia.

Dintre cele 696 de vizite ale departamentului de urgență pentru ITS diagnosticate, 208 adolescenți au primit prescripții de ambulatoriu pentru tratamente antimicrobiene. Numai 54,1% au luat medicamentele prescrise.

"Adolescenții se pot confrunta cu o serie de obstacole atunci când vine vorba de tratamentul ITS, incluzând costuri extra, acces la transport și confidențialitate", adaugă Dr. Goyal.

Studiile viitoare vor încerca să identifice barierele în admnistrarea medicamentelor prescrise pentru a informa evoluția intervențiilor orientate în departamentul de urgență care promovează aderarea la tratamentul ITS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel