Palpitațiile inimii, adesea...
Vaccinul împotriva encefalitei transmisă de căpușe este utilizat de multă vreme în Europa centrală și nordică. În România a ajuns în acest an.
Dr Gindrovel Dumitra spune că vestea apariției acestui vaccin și în România a ajuns deja la medicii de famili, dar și la părinții interesați de acest mijloc de protejare al copiilor.
"Ca medic de familie, așteptam două vaccinuri ca să mai ajungă în România. Este vorba despre vaccinul împotriva encefalitei de căpușă și vaccinul împotriva zona zoster, care se administrează bătrânilor pentru a preveni niște dureri cumplite și niște evoluții destul de serioase pentru o boală care poate fi prevenită prin vaccinare. Începând cu luna trecută, avem disponibil în România vaccinul împotriva encefalitei de căpușă.
Sperietura este foarte mare
Înțepăturile de căpușă creează destul de multe probleme din punct de vedere al emoțiilor unei persoane care este înțepată sau care are un copil care este înțepat. Sunt multe boli care pot fi transmise prin înțepătura de căpușă, iar una dintre ele o reprezintă encefalita.
În momentul în care acest vaccin a apărut, pe rețelele noastre de socializare au fost transmise foarte multe mesaje, colegii mei au întrebat. Avem un număr semnificativ de medici de familie care au la cunoștință că există acest vaccin disponibil și mai există și informații sau întrebări, pe care le primim din partea părinților, legat de acest vaccin" a explicat medicul.
Potrivit medicului, aceasta este perioada ideală de prevenție împotriva acestei boli, deoarece riscul este foarte mare ca cei mici să fie înțepați de căpușe atunci când petrec timp în aer liber.
"Le explicăm, acestor persoane, care este schema care poate fi administrată și mai ales, care este intervalul recomandat. În această perioadă, când copii merg la bunici, se plimbă prin păduri și prin iarbă verde, când le place foarte mult să stea în natură, este foarte important să rămână protejați împotriva encefalitei produse prin înțepătura de căpușă", a mai spus acesta.
Interviul integral, mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...