Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boala misterioasă care cauzează afecțiuni intestinale. Studiu
27 oct 2018 / 19:08
Persoanele cu psoriazis pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta anumite afecțiuni intestinale, se constată într-un nou studiu.

Cercetarea a descoperit că persoanele cu psoriazis, o afecțiune inflamatorie a pielii, aveau de două ori mai multe șanse de a dezvolta afecțiuni intestinale, boala Crohn și colită ulcerativă. Atât boala Crohn, cât și colita ulcerativă sunt tipuri de boli inflamatorii intestinale, o afecțiune în care oamenii suferă de inflamație cronică în tractul gastro-intestinal, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Constatările sugerează o legătură semnificativă între aceste condiții, iar pacienții cu psoriazis ar trebui să fie informați cu privire la riscul crescut de afecțiuni intestinale, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Chang Gung Memorial din Taiwan.

Ce se află în spatele legăturii?

Atât psoriazisul, cât și afecțiunile intestinale sunt afecțiuni cronice care se presupune că apar ca urmare a unor probleme cu sistemul imunitar. La psoriazis, sistemul imunitar al organismului devine hiperactiv, ceea ce duce la umflarea și dezvoltarea neobișnuit de rapidă a celulelor noi ale pielii, potrivit Institutului Național de Sănătate. În cazul afecțiunilor intestinale, bolii Crohn și colitei ulcerative, sistemul imunitar răspunde la declanșatori din mediul înconjurător care în mod normal nu ar provoca o reacție, ceea ce duce la inflamație în intestin.

În noul studiu, cercetătorii au analizat informații din nouă cercetări anterioare care au implicat mai mult de 7 milioane de persoane în total. Aceste studii au comparat persoanele cu psoriazis și persoanele fără boală.

Studiul a constatat că persoanele cu psoriazis au avut de 2,5 ori mai multe șanse de a dezvolta boala Crohn și de 1,7 ori mai multe șanse de a face colită ulcerativă.

Legătura dintre aceste condiții pot fi anomaliile genetice comune sau unele probleme ale sistemului imunitar, au spus cercetătorii. Legătura ar putea fi, de asemenea, legată de probleme cu microbiomul; într-adevăr, un studiu din 2015 a constatat că persoanele cu psoriazis au o scădere a diversității bacteriilor în intestin, similar cu ceea ce se observă la pacienții cu afecțiuni intestinale, boala Crohn și colită ulcerativă.


Ştiri Recomandate

Tânăr din Israel, simptome gripale pe Otopeni. A fost dus la spital
Cei 4 australieni, infectați cu noul coronavirus, au fost în Wuhan
Dieta Keto, de ce să nu o transformi într-un stil de viață
Reprezentanți UE pe sănătate, întâlnire pe tema coronavirusului din China
Coronavirus, stare de urgență în Hong Kong. Ce măsuri s-au luat
Coronavirus: SUA și Franța își vor evacua cetățenii din Wuhan
Comentarii