Boală diareică acută, rotavirus: aproape 200 de cazuri și zeci de internări într-o săptămână, în Timiș

Neuroblaastomul
În doar o săptămână în județul Timiși s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de boală diareică acută (BDA), în 48 dintre acestea fiind necesară internarea pacienților. Cele mai multe cazuri se datorează infecției cu rotavirus, care poate fi prevenită prin vaccinare! Inspectorii DSP Timiș fac zeci de controale

„În cadrul sistemului de supraveghere a bolii diareice acute (BDA), pentru săptămâna 15-21 iulie, la nivelul județului Timiș au fost diagnosticate 179 de cazuri, din care 131 de cazuri de către medicii de familie și 48 de cazuri au fost internate. Din cazurile internate, 18 au etiologia precizată și 30 neprecizată, iar 21 de cazuri au fost infirmate ca boală diareică acută (BDA)", a precizat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

De la începutul lunii, aproape 600 de timișeni s-au aflat în această situație, cele mai multe cazuri fiind datorate Rotavirusului.

Cirește și ce spune dr Mihai Craiu despre rotavirus. Ce este și cum se răspândește  acest virus

Controale la unități sanitare, magazine, hoteluri și ștranduri

În altă ordine de idei, DSP Timiș a efectuat în ultima săptămână 71 de controale și a aplicat șase amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei.

Dintre cele 71 de unități controlate, 21 au fost unități medicale (două unități de transplant, 16 farmacii, o unitate de primiri urgențe, un serviciu de ambulanță și un spital) iar la acestea nu au fost semnalate neconformități.

În alte 29 de unități alimentare verificate s-au prelevat trei probe alimentare și s-au constatat mai multe probleme, precum lipsa unui curs de igienă, etichetări incomplete, depozitare incorectă a deșeurilor, pentru care s-au aplicat cinci amenzi contravenționale în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, inspectorii DSP Timiș au controlat 18 saloane de înfrumusețare, spații de cazare, biocide și ștranduri, s-au recoltat trei probe de ape și s-a constatat că biocidele sunt în cantități insuficiente. S-a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel